Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΆκουσε τους Ηλείους ο Γ. Στύλιος, αλλά θα …συζητήσει με τον...

Άκουσε τους Ηλείους ο Γ. Στύλιος, αλλά θα …συζητήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Στο περίμενε για τη σταφίδα

Δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας η έγγραφη απάντηση του Σπ. Λιβανού,  για την απόσυρση των αποθεμάτων…

Το  θέμα της διάθεσης της Κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί   υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα  για τους παραγωγούς, κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος  Στύλιος, με εκπροσώπους  της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα που παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρ. Νικολακόπουλος, συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ο.Π. κ.κ. Χρ. Βαλιανάτος και Σωτ. Κακαλέτρης, αντίστοιχα.

Εκ μέρους του κ. Βαλιανάτου έγινε εκτενής ενημέρωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις  για τη σταφίδα, ενώ συγχρόνως του επισημάνθηκε η έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί εκ μέρους των σταφιδοπαραγωγών του Νομού.

Από την πλευρά του ο κ. Στύλιος  παρουσιάστηκε να κατανοεί το ζήτημα  της σταφίδας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως  θα το …συζητήσει με τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό, ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει εκφραστεί αρνητικά στο ενδεχόμενο    επιδότησης  απόσυρσης αποθεμάτων σταφίδας στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα στη συνάντηση με τον κ. γ. Στύλιο τέθηκε και το θέμα της επίσπορης πατάτας, για το οποίο όπως είπε ο Υφυπουργός θα διατεθεί κονδύλι ύψους 1.400.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι παραγωγοί σε Ηλεία και Αχαΐα, όπου κυρίως υπάρχει το πρόβλημα, ενώ ανέφερε ότι η καταβολή των χρημάτων για το συνδεδεμένο κομμάτι της βιομηχανικής τομάτας, πρόκειται να γίνει τον ερχ. Φλεβάρη.

Τέλος συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό ζήτημα της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία.

Δεν αφήνει περιθώρια…

Στο μεταξύ  δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας η έγγραφη απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στην βουλή, σχετικά με το πρόβλημα απορρόφησης της Κορινθιακής σταφίδας.

Όπως λοιπόν σημειώνει ο υπουργός, «οι δικαιούχοι φορείς της χώρας μας μπορούν να αξιοποιούν τις χρηματοδοτούμενες ενέργειες προβολής και προώθησης προς όφελος των παραγωγών μελών τους και να αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησε στις 16.7.2021 συνάντηση με εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, όπου συζητήθηκε το ζήτημα των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και εξετάσθηκαν όλα τα νέα στοιχεία και δεδομένα που παρέθεσε η Ένωση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ν’ αναζητήσουν σύντομα σε νέα συνάντησή τους, από κοινού, τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αποθεμάτων και στήριξης των παραγωγών, καθώς και του εμβληματικού προϊόντος της σταφίδας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σε συνεχή συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων για την κρατική δυνατότητα απορρόφησης ελληνικών προϊόντων από το κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της σταφίδας ως εξαίρετου ελληνικού προϊόντος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ