Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας: Ημερίδα με θέμα «Οι ελαιώνες μετά...

Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας: Ημερίδα με θέμα «Οι ελαιώνες μετά τις πυρκαγιές»

Τον περασμένο Αύγουστο ο νομός μας επλήγη, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές. Οι συνέπειές τους στις καλλιέργειες, στην κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία αλλά και στο δάσος θα μας «ακολουθούν» για πολλά χρόνια.

Αντιλαμβανόμενοι την μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία της καλλιέργειας της ελιάς στις πληγείσες περιοχές, που ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί και μονοκαλλιέργεια,  ο σύλλογός  Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Αρχαία Ολυμπία, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν σωστά οι παραγωγοί ελιάς για τους ενδεικνυόμενους χειρισμούς στους καμένους ελαιώνες  καθώς και στους χειρισμούς των ζιζανίων που αναπτύσσονται σε αυτούς.

Ομιλητές :

Πέτρος Ρούσσος, Καθηγητής δενδροκομίας-ελαιοκομίας του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ηλίας Τραυλός, Επίκουρος καθηγητής γεωργίας-ζιζανιολογίας του  Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και γεωπόνος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών για να ενημερώσει για τη διαδικασία αποζημιώσεων των παραγωγών από το πέρασμα των φωτιών

Έχοντας την πεποίθηση ότι ο σωστά ενημερωμένος παραγωγός θα κάνει όλες εκείνες τις σωστές καλλιεργητικές ενέργειες που θα του επιτρέψουν να δει την καλλιέργειά του να επανέρχεται στην πρότερή της κατάσταση το συντομότερο δυνατό, ευελπιστούμε με τη συγκεκριμένη ημερίδα να βάλουμε ένα λιθαράκι στην σωστή αντιμετώπιση των κατεστραμμένων δένδρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ