Τοποθέτηση δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου στη 2η διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Δ.Ε.: «Ο Πύργος έχει μεγάλη ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα»

Ενόψει  της  Νέας  Προγραμματικής  Περιόδου  2021-2027

Για τα ώριμα μελετητικά έργα που προτείνει ο Δήμος Πύργου να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, τις ανάγκες της περιοχής αλλά και τις διαρκείς παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, μίλησε ο δήμαρχος Πύργου Π.  Αντωνακόπουλος.

Η τοποθέτησή του έγινε διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της 2ης Διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 που διοργάνωσε η ΠΔΕ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας.

«Ο Πύργος έχει μεγάλη ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα καθώς λόγω της γεωμορφολογικής της θέσης πλήττεται διαρκώς από τέτοια φαινόμενα. Είναι μεγάλα έργα και δεν προλαβαίνουν να υλοποιηθούν σε μια σεζόν. Βέβαια υπάρχει και το αξίωμα της σπανιότητας των πόρων. Όσα λεφτά και να διαθέσεις, δεν έχεις όλα εκείνα που χρειάζονται για να λύσεις όλα τα προβλήματα σε συγκεκριμένο χρόνο»,επεσήμανε αρχικά ο κ. Αντωνακόπουλος για να αναφερθεί σε μια σειρά έργων, τα οποία είχε παρουσιάσει και στον Περιφερειάρχη Δ.Ε. Νεκτάριο Φαρμάκη κατά την τελευταία του επίσκεψη στον Πύργο.

Τα έργα

Πρόκειται για τα εξής έργα:

-Ανάπλασης της οδού Καταραχίου (έργο που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ και που διορθώνονται κι ολοκληρώνονται τα κενά της προηγούμενης μελέτης)

-Αποχετευτικό έργο της ΔΕΥΑΠ στα Λαστέικα(ύψους 2,5 εκατ. ευρώ)

– Επέκταση παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού του υδρευτικού δικτύου στον Πύργο (ύψους 2,5 εκατ. ευρώ)

– Ανάπλαση του παραλιακού δρόμου που διέρχεται έμπροσθεν του ΑΛΝΤΕΜΑΡ.

Αναπτύσσοντας την σπουδαιότητα των έργων, ο δήμαρχος Πύργου καυτηρίασε και την παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, υπογραμμίζοντας τα κακώς κείμενα που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση των διαδικασιών. «Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πόσα έργα θα προγραμματίσουμε και για πόσα  θα διασφαλίσουμε πόρους, αλλά πόσα τελικά θα μπορέσουμε να κάνουμε. Διακρίνω μια δειλία του κεντρικού πολιτικού συστήματος συνολικά,  να γίνει άρση της παθογένειας στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Το δημόσιο είναι χρήσιμο, αρκεί να παράγει και να είναι ένα όχημα στα χέρια μιας πολιτικής διοίκησης. Όταν δεν έχεις το «τιμόνι» αυτό, τότε το όχημα εκτρέπεται…».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ