Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε επιτυχία η πρώτη φάση στον Πολυχώρο Πολιτισμού: Αδελφοποίηση Δήμων Ήλιδας και...

Με επιτυχία η πρώτη φάση στον Πολυχώρο Πολιτισμού: Αδελφοποίηση Δήμων Ήλιδας και Τάρπον Σπρινγκς

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας (Πολυχώρος Πολιτισμού) όπου οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κρις Αλαχούζος, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων επιστεγάζει την πρόθεση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, επαφών και σχέσεων μεταξύ φορέων των δύο πόλεων με πεδία συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της παιδείας, της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και του επιχειρηματικού και εμπορικού τομέα.

Στα κοινά στοιχεία του Tarpon Springs, με την Ήλιδα αναφέρθηκε ο κ Γιάννης Λυμπέρης τονίζοντας πως «είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες περιοχές που αναπτύχθηκε από Έλληνες στην Αμερική, και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας». Ανέφερε η συνεργασία που μόλις ξεκινά μπορεί να είναι προς όφελος και των δυο Δήμων αφού θα ανταλλάξουν θέσεις και προβληματισμούς στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο νυν Δήμαρχος του Tarpon Springs είναι ο κ. Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο και μετανάστευσε μαζί με τον πατέρα του στις ΗΠΑ όταν ήταν μόλις 14 ετών. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους δεσμούς που η κοινωνία του Δήμου του κρατά με την Πατρίδα λέγοντας πως «το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην καθημερινότητα όλων μας. Να αναφέρω πως τα Θεοφάνια πραγματοποιείται η μεγαλύτερη γιορτή για όλο το Δυτικό ημισφαίριο». Κλείνοντας ο κ Αλαχούζος επεσήμανε πως είναι τιμή για το Τάρπον Σπρινγκς να αδελφοποιείται με την πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τις ευχές του έστειλε από το βήμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των Δήμων εντός και εκτός της χώρας. Ακολούθησε η υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίσης των δυο Δήμων και η ανταλλαγή δώρων. Νωρίτερα το πρωί οι κ.κ. Λυμπέρης και Αλαχούζος συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώτου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Τατάνη.

Την εκδήλωση διεύθυνε η Γ.Γ. του Δήμου Ήλιδας κ. Νίκη Κοκκαλιάρη και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, εκπρόσωπος του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ