Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ηθική δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο

Δήμαρχος Πηνειού : «Οι ασπάλακες λούφαξαν αγκαλιά με τη γίδα»

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, με την υπ’ αριθμόν 1398/2021 ομόφωνη απόφασή του,  δικαιώνει πρωτίστως ηθικά τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο για την ορθή επιλογή του να  αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο του ενώ παράλληλα αποστομώνει τους λασπολόγους και απογυμνώνει τους συκοφάντες θιασώτες του σκοταδισμού που άφηναν υπονοούμενα για την ουσία του έργου και την εντιμότητα του Δημάρχου.

Έτσι το μεγάλο έργο του «έξυπνου» ηλεκτροφωτισμού παίρνει το δρόμο για την υλοποίησή του μετά το «πράσιο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προσφυγή στο Έβδομο Τμήμα

Συγκεκριμένα το Έβδομο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, στις 23 Αυγούστου 2021, για να αποφασίσει σχετικά με την από 4.8.2021 προσφυγή του Δήμου Πηνειού και εκπροσωπήθηκε νόμιμα, διά της πληρεξουσίας δικηγόρου Θεοδώρας Αλεξίου. Με την προσφυγή αυτή επιδιωκόταν η ανάκληση της 318/2021 Πράξης του Z΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης υπέρ του προσφεύγοντος και κατά του κύρους της προσβαλλόμενης Πράξης παρενέβη με το από 12.8.2021 ιδιαίτερο δικόγραφο η εταιρεία «SIREC ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στο Δήμο Διονύσου Αττικής η οποία παραστάθηκε διά της πληρεξουσίας δικηγόρου Φωτεινής Σάχνικα. Η εταιρεία είχε αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3.554.044,88 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Η διαδικασία

Κατά τη συνεδρίαση το Δικαστήριο άκουσε: 1/Την πληρεξούσια δικηγόρο του προσφεύγοντος, η οποία ζήτησε την παραδοχή της προσφυγής ανάκλησης. 2/Την πληρεξουσία δικηγόρο της παρεμβαίνουσας εταιρείας, η οποία ζήτησε να γίνει δεκτή η υπό κρίση προσφυγή. 3/Τον Αντεπίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος πρότεινε την παραδοχή αυτής.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το Δικαστήριο συνήλθε κατ’ άρθρο 295 παρ. 2 του ν. 4700/2020, σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη, μέσω της δημόσιας υπηρεσίας e-presence.gov.gr., με την παρουσία όλων των ανωτέρω μελών του και της Γραμματέως του Τμήματος Πελαγίας Κρητικού.

Απόφαση-δικαίωση

Στο πολυσέλιδο, (25 σελίδες) σκεπτικό και αφού αναπτύσσεται λεπτομερώς η νομική επιχειρηματολογία ανακοινώνεται η απόφαση του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: “Δέχεται την προσφυγή ανάκλησης και την υπέρ αυτής ασκηθείσα παρέμβαση. Ανακαλεί την 318/2021 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου (Β΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης με αντικείμενο την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ» μεταξύ του Δήμου Πηνειού και της εταιρείας «SIREC ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»”.

Την απόφαση σταθμό, που δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, υπογράφουν η Πρόεδρος κ. Άννα Λιγωμένου, ο Εισηγητής Σύμβουλος κ. Σταμάτιος Πουλής και η Γραμματέας κ. Πελαγία Κρητικού.

Μαρίνος: «Λούφαξαν με τη γίδα αγκαλιά»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος μετά την γνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανάβει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του μεγάλου έργου,  δήλωσε :

«Η ομόφωνη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρωτίστως συνιστά  την απόλυτη ηθική δικαίωσή μου ύστερα από την άθλια επίθεση κατασυκοφάντησης που εξαπέλυσαν οι θιασώτες της οπισθοδρόμησης , της στασιμότητας και του σκοταδισμού.

Η απόφαση, αποστομώνει , απογυμνώνει και παραδίδει στη χλεύη των δημοτών,  τους επαγγελματίες λασπολόγους που τόλμησαν να ψιθυρίσουν  υπονοούμενα για την εντιμότητά μου.

Οι ασπάλακες που έχουν προσαρμοστεί με τον υπόγειο τρόπο ζωής, λούφαξαν με τη γίδα στην πλαδαρή αγκαλιά τους.

Ο πολιτικός νανισμός τους δεν τους επιτρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον άνθρωπο που υπηρετεί επι σειρά ετών με απόλυτη διαφάνεια το κοινό συμφέρον.

Δεν θα ακολουθήσω στον κατήφορο του ευτελισμού τους αρνητές της πραγματικότητας, τους κατ’ ευφημισμόν «αυθεντίες της αυτοδιοίκησης».

Οι δημότες έχουν συστρατευθεί με την δημοτική αρχή που δίνει αγώνες για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

10

Ο Δήμος Πηνειού  με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό, εξασφαλίζει την άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου του δημοτικού φωτισμού, την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Θέλουμε Δήμο με άπλετο φως και όχι υποφωτισμένο και βυθισμένο στο σκοτάδι.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, χτίζουμε το μέλλον του Δήμου Πηνειού, προχωράμε μπροστά σε όλους τους τομείς και δεν θα αφήσουμε την ανεπάρκεια και την μιζέρια των άλλων να μας πάει πίσω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ