Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνάδειξη του θέματος της πρόσβασης στην παραλία Αγ. Ανδρέα

Ανάδειξη του θέματος της πρόσβασης στην παραλία Αγ. Ανδρέα

Επίσκεψη του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου χθες στην περιοχή

Ο θόρυβος που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την μη πρόσβαση στην παραλία του Αγίου Ανδρέα λόγω εργασιών σε ιδιωτική επιχείρηση, έφερε στην επιφάνεια  το φλέγον ζήτημα που δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο της περιοχής,  αλλά επεκτείνεται σε πολλές ιδιοκτησίες.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στην περιοχή το πρωί της Δευτέρας. Μαζί τους, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, η διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα, ο διευθυντής Προγραμματισμού Άγγελος Τσίκας και ο προϊστάμενος Πολεοδομίας Γιώργος Αντωνόπουλος, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή.

Πέρα από την διαβεβαίωση της Πολεοδομίας ότι η άδεια της συγκεκριμένης επιχείρησης για εργασίες είναι νόμιμη και το κλείσιμο της διόδου προς την παραλία είναι προσωρινό για λόγους ασφαλείας, παρατηρήθηκε ότι το εν λόγω φαινόμενο επεκτείνεται σε πολλές ιδιοκτησίες και διαχρονικά υπάρχουν κλειστές διαβάσεις προς στην παραλία.

Αυτοψία

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει η ιδιοκτησία χώρων-επειδή εκεί υπάρχει και το χαρακτηριστικό της υψομετρικής διαφοράς από τη θάλασσα που οδηγεί τη χρήση γης πολύ κοντά στο κύμα-να μην είναι μειονέκτημα σε βάρος των πολιτών. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν το νόμο και να διασφαλίζουν την πρόσβαση στη μια πλευρά της περιουσίας τους στην παραλία. Πολλοί λίγοι όμως το έχουν κάνει και αυτό παραμένει μια μεγάλη εκκρεμότητα στην περιοχή. Επίσης για το όλο θέμα θα ζητηθεί από τον Δήμο Πύργου η άποψη και η αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Τέλος, εξετάστηκε η δυνατότητα ο Δήμος να πάρει έναν χώρο ώστε να αξιοποιηθεί ως πάρκινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ