2ο Γυμνάσιο Πύργου: Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

            Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού προχωρούμε στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

            Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

          Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου  έδωσαν και πάλι φέτος ένα δυναμικό παρόν με τις δράσεις και εκδηλώσεις που προετοίμασαν, με τις οδηγίες και το συντονισμό της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δανιελιάν Φωτεινής.

           Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης που κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο σε δύο μαθήτριες  που ανέπτυξαν  το νόημα της ημέρας αθλητισμού.

          Ακολούθησαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας. Οι δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής), διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιήθηκαν αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών, για να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας. 

            Με την συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας.

          Να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ