Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓια το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Επιτέλους, ξεκίνησε σοβαρός διάλογος!

Για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Επιτέλους, ξεκίνησε σοβαρός διάλογος!

Με πρωτοβουλία του Ι.Σ. Αμαλιάδας έγινε το βράδυ της Δευτέρας συζήτηση όπου κατατέθηκαν συγκροτημένες προτάσεις

Τελικά, μετά από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κάθισαν, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η συνάντηση έγινε το βράδυ της Δευτέρας Amalias Hotel στην Κουρούτα, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Τσαούση να καταθέτει πλαίσιο συγκροτημένων προτάσεων για το Νοσοκομείο, με δεδομένο πως δεν υπάρχει από την κυβέρνηση η πολιτική βούληση για ενίσχυση της Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας αφορούσαν τόσο λειτουργία ειδικών τμημάτων στο Νοσοκομείο, αλλά και λειτουργία ειδικών Κέντρων που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες των χώρων του Νοσοκομείου και τον εξοπλισμό του.

Όπως συμφωνήθηκε από τους παραβρισκόμενους οι προτάσεις θα αξιολογηθούν, θα ιεραρχηθούν και θα γίνει εκ νέου σε συζήτηση επ’ αυτών με συγκεκριμένες μελέτες για την κάθε πρόταση.

Ακολούθησαν και άλλες προτάσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ωστόσο κύρια πεποίθηση όλων ήταν πως η Δημόσια Υγεία στον Νομό μας πάσχει και πλέον το Νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί ουσιαστικά ως εμβολιαστικό κέντρο και ως κέντρο υγείας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης τόνισε πως στην επίμαχη συνάντηση που επιδιώκει με τον υπ. Υγείας θα θέσει διεκδικητικό πλαίσιο για το μέλλον του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη της Δευτέρας ετέθησαν ως προτάσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ή Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας, που έθεσε στον δημόσιο διάλογο η «ΠΡΩΤΗ». Επίσης, τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου και η λειτουργία μεγάλου διαγνωστικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Τουλάχιστον, έστω και αργά φαίνεται να αρχίζει επιτέλους ένας σοβαρός διάλογος, που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα και την πραγματικότητα.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας,  συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λυμπέρης και Γιάννης Λέντζας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας  Θανάσης Θεοδόσης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σωκράτης Σωτηρόπουλος, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπακέλας και Μάικ Αμπου Χαντμπα.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ