Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑγιασμός με προσφορά εκπαιδευτικού υλικού από IOCC και ΜΚΟ «Αποστολή»: Χαμόγελα για...

Αγιασμός με προσφορά εκπαιδευτικού υλικού από IOCC και ΜΚΟ «Αποστολή»: Χαμόγελα για τους μαθητές του πυρόπληκτου Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Με αισιοδοξία και χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του πυρόπληκτου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι μικροί μαθητές γεύτηκαν τη χαρά μιας συμβολικής αλλά και ουσιαστικής  προσφοράς.

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός IOCC και η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, προσέφεραν εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αρχαίας Ολυμπίας, Λάλα, Πελοπίου και Πλατάνου. Επιπλέον, προσέφεραν στους γονείς των μαθητών που προέρχονται από πυρόπληκτες Κοινότητες δωροεπιταγές των 50 ευρώ για την αγορά σχολικών ειδών.

Τα σχολικά είδη, μέσα σ’ ένα καλαίσθητο υφασμάτινο σακίδιο, προσφέρθηκαν αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής. Στον Αγιασμό των σχολικών μονάδων της έδρας του Δήμου παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς, κ.α. Εκ μέρους του IOCC των ΗΠΑ παραβρέθηκε η συντονίστρια προσφορών κα Μπιλιάνα Μιχαήλοβιτς και η συντονίστρια των προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα κα Δέσποινα Κατσιβελάκη, ενώ την ΜΚΟ «Αποστολή» εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κων/νος Δήμτσας. Παρούσα επίσης ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας κα Αντωνία Μπρη, μαζί με μέλη του Δ.Σ.

Αμέσως μετά την προσφορά των σχολικών ειδών, στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας, μοιράστηκαν οι δωροεπιταγές στους γονείς μαθητών από πυρόπληκτα χωριά. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλου του λαού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ευχαρίστησε τόσο τον IOCC όσο και την «Αποστολή» για την προσφορά τους αυτή, τονίζοντας ότι όταν οι άνθρωποι είναι μαζί, νιώθουν πάντα καλύτερα. Χαιρετισμούς εκφώνησαν επίσης οι κ.κ. Νικολακόπουλος και Κατρίνης.

Στις τελετές Αγιασμού των υπόλοιπων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου στο Πελόπιο, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος στα σχολεία του Λάλα, όπου ως πυρόπληκτες Κοινότητες οι μαθητές τους έλαβαν αντίστοιχα τις προσφορές των σχολικών ειδών. Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης παραβρέθηκε στις τελετές Αγιασμού στα σχολεία της Δίβρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος στα σχολεία του Πανόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ