Σήμερα οι πρώτες εκτιμήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές: Το ΕΑΓΜΕ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για προστασία από κατολισθήσεις

Επιστολή προς την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ – πρώην ΙΓΜΕ) για πραγματοποίηση αυτοψιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές απέστειλε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για προστασία των πυρόπληκτων περιοχών από φαινόμενα κατολισθήσεων, ο κ. Γεωργιόπουλοςεπικοινώνησε με τον γεωλόγο της ΕΑΓΜΕ κ. Ευάγγελο Νικολάου, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου γεωλόγων, αναμένεται σήμερα- Πέμπτη 19 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία για τις πρώτες εκτιμήσεις της κατάστασης. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα γίνει μακροσκοπική γεωλογική εξέταση στις Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Πευκών, Λάλα (Πόθος), Καυκανιάς, Κρυονερίου και Νεμούτας. Με βάση τις διαπιστώσεις της μακροσκοπικής εξέτασης θα καθοριστεί η περαιτέρω δραστηριοποίηση της ΕΑΓΜΕ για τα έργα που επιβάλλεται να γίνουν στα επικίνδυνα για κατολισθήσεις σημεία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιόπουλος: «Το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τη γεωλογική σύνθεση των εδαφών αλλά και το βεβαρυμμένο ιστορικό κατολισθήσεων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δημιουργούν συνθήκες συναγερμού για την παρούσα περίσταση. Είναι άμεση ανάγκη η λήψη μέτρων προστασίας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε την αρωγή της ΕΑΓΜΕ για να αξιολογήσει την κατάσταση και να μας υποδείξει μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών μας».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ