Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε επιτυχία η παρουσίαση πειραμάτων σε παιδιά στο Στρέφι

Με επιτυχία η παρουσίαση πειραμάτων σε παιδιά στο Στρέφι

Ήλθαν πιο κοντά στην επιστήμη!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης  στο Δημοτικό σχολείο Στρεφίου, η παρουσίαση πειραμάτων σε παιδιά, που είχαν συνδιοργανώσει η Κοινότητα Στρεφίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηλείας, υπό την αιγίδα της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. 

Ο σκοπός της παρουσίασης, η οποία απευθυνόταν σε παιδιά, άνω των 11 ετών,  ήταν  να  τα φέρει  πιο κοντά στην επιστήμη με τρόπο ευχάριστο, διασκεδαστικό και διδακτικό.

 Η θεματολογία των πειραμάτων είχε σχεδιαστεί έτσι , ώστε:

α)να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο η επιστήμη μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μέσω του αυτοκινήτου υδρογόνου,

β) να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε με κριτική σκέψη τα όσα ανεύθυνα ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά μέσω των μαζικών μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου (μπορεί να βλέπουμε ένα <<χρυσό>> νόμισμα αλλά από μέσα μπορεί να είναι χάλκινο και μικρής αξίας)

γ) να εξηγηθούν επιστημονικά γιατί βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά της Σελήνης και γιατί υπάρχουν οι φάσεις της και τέλος

ε) να δοθεί ευκαιρία να παρατηρηθεί με τηλεσκόπιο η επιφάνεια της Σελήνης που σαν δορυφόρος της Γης επηρεάζει τόσο πολύ τη ζωή μας.

Παρατήρησαν τη Σελήνη

Όταν τελείωσε η παρουσίαση των πειραμάτων, δόθηκε σε όλους η ευκαιρία, να  παρατηρήσουν την Σελήνη με την βοήθεια των τριών τηλεσκοπίων που τέθηκαν στην διάθεση των παιδιών και των  μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι έσπευσαν  να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα.

Συνεργάστηκαν για αυτήν την εκδήλωση για την Κοινότητα Στρεφίου, οι Δρακούλης Θανάσης (εκπ/κός Χημικός), Χριστακόπουλος Δημοσθένης (τ. εκπ/κός Φυσικός),  και για το  ΕΚΦΕ Ηλείας, ο Καλογήρου Ηλίας (εκπ/κός Φυσικός),  και ο Χαραλαμπάκης Νίκος (εκπ/κός Χημικός).

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ.Γιώργος Φωτεινόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ