Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλουμε τον Γεν. Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλουμε τον Γεν. Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ: Στόχος η επίσπευση καταγραφής των ζημιών

   Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών που υπέστη το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, προκειμένου πολύ γρήγορα να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ Σταύρο Βέρρα, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, χθες, στον Πύργο.

   Ο κ. Βέρρας, ενημέρωσε τον κ. Γιαννόπουλο για την διαδικασία των ελέγχων που διενεργούνταιγια την καταγραφή των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αλλά και για τις άλλες βλάβες που έχουν υποστεί οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

   Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη, οι διαδικασίες αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς ώστε να ακολουθήσει η στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων – μετά την έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία –  προκειμένου οι ίδιοι να προχωρήσουν άμεσα στην ανασύσταση των καλλιεργειών τους. Ανάγκη που ενίσχυσαν με τις τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου παραρτ. Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ΠελοποννήσουΘανάσης Πετρόπουλοςκαι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Π.Ε ΗλείαςΓιώργος Μικέογλου.

   Ιδιαίτερη αναφορά, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έγινε και στο ζήτημα της έλλειψης βοσκοτόπων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας θα λάβει υπόψη τουτην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για απευθείας πιστώσεις στους πληγέντες, για την κάλυψη των αναγκών σε ζωοτροφές. Τέλος, καθορίστηκαν οι διαδικασίες για την διανομή ποσοτήτων ζωοτροφών προς τους πληγέντες της περιοχής μας, οι οποίες έχουν αποτελέσει αντικείμενο δωρεών προς την Π.Ε Ηλείας, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ