Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον πρώην Βουλευτή και Υφυπουργό Εξωτερικών...

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον πρώην Βουλευτή και Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλο

*Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Πρέπει να αναδείξουμε το αξιακό απόθεμα της περιοχής»

Τον πρώην Βουλευτή Ηλείας και Υφυπουργό Εξωτερικών, και καλό του φίλο, Γιάννη Ζαφειρόπουλο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο γραφείο του, χθες το πρωί.  Αντικείμενο συζήτησης ήταν η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου.

Επιπλέον τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός άμεσα υλοποιούμενου Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης της περιοχής, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα του 2007 και χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Ζαφειρόπουλου με τα πιο θερμά λόγια, σημειώνοντας ότι δεν είναι απλά ένας πολιτικός της καθημερινής πρακτικής αλλά ο άνθρωπος που ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών και βλέπει την «επόμενη ημέρα», υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι επίκαιρο όσο ποτέ, να συζητήσουμε για το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής με γεωγραφικό και αξιακόεπίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.Τίποτα δεν πάει χαμένο όταν πολεμάς για τα δίκαια!Έχουμε χάσει χρόνο, αλλά όχι το μέλλον. Νομίζω ότι μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές, που ευτυχώς δεν ήταν φονικές όπως του 2007, πρέπει όχι απλά να εκμεταλλευτούμε αλλά να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε το ιστορικό, μνημειακό, οικολογικό απόθεμα της περιοχής. Πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση και άλλοι συλλογικοί φορείς, έχουν λόγο και ρόλο και υποχρέωση να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν αυτές τις αξίες. Σε μια συλλογική δυναμική και τεκμηριωμένη με τις απαιτήσεις μας δράση, σε συνεργασία με το κράτος και την ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύψουμε το χαμένο χρόνο. Εξάλλου είναι και ανάγκη για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής να αξιοποιήσουμε αυτά τα μεγέθη. Είμαστε στο σημείο της μη αναστρέψιμης βλάβης. Αν και τώρα χάσουμε το χρόνο, ουσιαστικά χάσαμε».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο για την ενημέρωσης της νέας κατάστασης και των προβλημάτων που έχουν διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και σε τμήμα του Δήμου Πύργου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ηλεία με αφορμή αυτό το δυσάρεστο γεγονός, δικαιούται να έχει μια πρωτεύουσα θέση στην περίοδο αποκατάστασης ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιοχής. Πρέπει να σημειώσω με ιδιαίτερη λύπη ότι έχει παραλειφθεί η ανάγκη εκπόνησης ενός Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος αποκατάστασής, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία που θα περιλαμβάνει βέβαια και τμήματα των άλλων Δήμων. Υπάρχει όμως ανάγκη για μια συλλογικότητα στη δράση. Κανένας δεν είναι τόσο μεγάλος να τα κάνει όλα μόνος του και κανένας δεν είναι τόσο ασήμαντος για να μην μπορεί να βοηθήσει. Άρα λοιπόν απαιτείται μια συλλογικότητα στη δράση και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Πιστεύω ότι η Ηλεία μπορεί να ξανακερδίσει τον χαμένο καιρό που έχει σφραγιστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2021. Στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών δεν μπορεί να είναι «αρχιτέκτονες» εκείνοι οι οποίοι από το ‘07 έως το ‘21 έπαιξαν ρόλο στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Πρέπει, με νέα αντίληψη από ανθρώπους που δεν είχαν συμμετοχή σε ότι είχε γίνει μέχρι σήμερα στην πυροπροστασία και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να εκπονηθεί για τη χώρα και ειδικότερα για την Ηλεία, ένα νέο σχέδιο που θα την προστατεύει από φυσικές καταστροφές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ