Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πύργου: Νερό για ύδρευση και όχι για άρδευση

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πύργου ανακοινώνεται ότι, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών στα όρια καύσωνα και της ξηρασίας που επικρατούν αυτές τις μέρες και οι οποίες θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι καταναλώσεις ύδατος και το υδροδοτικό σύστημα βρίσκεται στα όριά του, με σοβαρό ενδεχόμενο να  αρχίσουν τις απογευματινές και βραδινές ώρες να εμφανίζονται προβλήματα υδροδότησης.

 Η άσκοπη χρήση του νερού, όπως το αυθαίρετο πότισμα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εντείνουν ακόμη περισσότερο το ήδη υφιστάμενο πρόβλημα. Επομένως η συνετή χρήση του από όλους κρίνεται άκρως αναγκαία-τουλάχιστον μέχρι το πέρας του καλοκαιριού- διότι μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε επαρκή ποσότητα νερού για το σύνολο των νοικοκυριών όλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, όπως η αρχή της ισότητας επιτάσσει.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση του νερού. Η συμμετοχή όλων στην  ελεγχόμενη χρήση του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό. Συνεπώς λόγω των συνθηκών που επικρατούν (καύσωνας, ήπιος χειμώνας και ανομβρία) η ΔΕΥΑΠ συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν σωστή-απαραίτητη χρήση του νερού χρησιμοποιώντας αυτό μόνο για τις  ανάγκες τους.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το νερό που παρέχει η ΔΕΥΑΠ είναι για ύδρευση και όχι για άρδευση.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ