Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό το Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της...

Από το Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Ζήτησαν από τον Γ. Καρβέλη ειδική συνεδρίαση το μέλλον του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας

«ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα», η θέση των εργαζομένων

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα έκαναν χθες εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Γιάννη Καρβέλη και έθεσαν τα θέματα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος: «Το Σωματείο θα παροτρύνει τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο, πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Δεν είμαστε κατά του εμβολίου, είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας. Επίσης, διαμηνύσαμε πως δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση κάποιος εργαζόμενος να χάσει τον μισθό του, δηλαδή να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που υποστηρίζουμε το ΕΣΥ και τέτοιες ενδεχόμενες μεταθέσεις προσωπικού σε διαθεσιμότητα μπορούν να επιφέρουν σημαντική συρρίκνωση στον ήδη δοκιμαζόμενο χώρο της υγείας».

«Να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου»

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν από τον κ. Καρβέλη να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση στην Ηλεία με μοναδικό θέμα το μέλλον του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. «Φυσικά αναφερθήκαμε και στα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Τονίσαμε πως έχουμε κουραστεί από την συνεχή διολίσθηση προς τα κάτω. Μεταφέραμε την αγανάκτηση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας γιατί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει ουσιαστικά κλείσει. Ρωτήσαμε τον Διοικητή τι μέτρα θα πάρει για την κατάσταση και να τοποθετηθεί στις δηλώσει Μητσοτάκη για συγχώνευση Νοσοκομείων που απέχουν 20-30 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Ο Διοικητής μας μετέφερε πως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα στην Αμαλιάδα και πως έχει ασχοληθεί και ο ίδιος σοβαρά με το θέμα. Μας έδωσε αρκετές υποσχέσεις, αλλά εμείς του ζητήσαμε, πέρα από τις υποσχέσεις, να κατέβει κάτω η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και σε ένα τραπέζι με όλους τους εμπλεκόμενους να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ο Διοικητής δεσμεύτηκε για προσλήψεις και πολλά άλλα πράγματα, αλλά επειδή έχουμε κουραστεί να ακούμε υποσχέσεις, είμαστε επιφυλακτικοί και ζητάμε να μας πουν υπεύθυνα πιο θα είναι το μέλλον της Αμαλιάδας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε ένα σχέδιο για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου και ζητήσαμε την παρέμβασή του για συνεδρίαση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Επίσης θέσαμε επιτακτικά, να μην διανοηθούν να σκεφτούν -όπως έγινε προηγούμενες φορές- να χρησιμοποιήσουν εμβολιασμένο και εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου για να στελεχώσουν Τμήματα σε άλλα Νοσοκομεία από τυχόν κενά που θα προκύψουν από ανεμβολίαστο προσωπικό», επεσήμανε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Τους την… έπεσαν αντιεμβολιαστές!

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας είχαμε και ένα… ευτράπελο γεγονός, καθώς το πανό του Σωματείου που έγραφε «ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα», προκάλεσε την… μήνη αντιεμβολιαστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την 6η ΥΠΕ. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου τους αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, εξηγώντας τους πως υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις και πως εκπροσωπούν εργαζόμενους. «Δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικά διλλήματα. Η απόφαση μας είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας», τους διεμήνυσαν.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ