Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑΛΕΞΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο 10:«Οι "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ" χρειάζονται πάντα και τον...

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο 10:«Οι “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ” χρειάζονται πάντα και τον βοηθό τους»

(…περί των ατυχών δηλώσεων των κ. Αν. Μαρίνου και κ. Κ. Λούρμπα για το Σχέδιο πόλης Γαστούνης…)

Θα ήταν τουλάχιστον αφελές από μέρους μου αν πίστευα, ότι ‘’οι γνωστοί και σπουδαίοι φίλοι μου’’ κ. Αν. Μαρίνος και κ. Κ. Λούρμπας ασκώντας την πάγια τακτική τους και λειτουργώντας ως κοινοτάρχες του 1921, δεν θα έβγαιναν με την γνωστή πρακτική των αμέτρητων ‘’πολιτικών ψεμάτων’’ και των  ατελείωτων ‘’ψεύτικων πολιτικών ονείρων τους’’, να δηλώσουν την θλιβερή ‘’πολιτική ανυπαρξία τους’’ . Θύμισαν δύο πολύ ηλικιωμένες κυρίες που η μία λέει στην άλλη ‘’είσαι πολύ όμορφη’’ για να πάρει την απάντηση ότι τελικά ‘’μάλλον εσύ είσαι υπέροχη’’.

Κατανοώ την αμηχανία και την δύσκολη θέση τους για την επιτυχία της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Τεράστια  θεωρώ όμως επιτυχία μου, ότι κατάφερα πλέον επίσημα να βγάλω από τα λαγούμια τους συγκεκριμένους ‘’πολιτικά θλιβερούς’’ ανθρώπους και να αφιερώσω την παρουσία τους στην κοινωνία μας.

Άλλωστε σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά από ποιους, πότε και γιατί…

Προσπερνώντας την ‘’πολιτική θλίψη και πικρία τους’’ και επισημαίνοντας ότι οι ‘’ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ’’ χρειάζονται πάντα και τον βοηθό τους έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Τα ΣΧΟΟΑΠ είχαν δημοπρατηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά δυστυχώς οι αγκυλώσεις της πολυνομοθεσίας και οι προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας των συμμετεχόντων μελετητών στους διαγωνισμούς ανάδειξης των αναδόχων για τα περισσότερα δυστυχώς που αφορούσαν τον Νομό Ηλείας δεν προχώρησαν, όπως και του πρ. Δήμου Γαστούνης που σταμάτησε η διαγωνιστική διαδικασία (λόγω των ανωτέρω)  παρότι  η τότε Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ν. Ηλείας και οι τότε Δήμαρχοι του Νομού κάναμε τεράστιο αγώνα για να υλοποιηθούν.
  2. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί πρώτα αυτή και στην συνέχεια να επικαιροποιηθούν  οι πράξεις Αναλογισμού, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από την εφαρμογή του σχεδίου πόλης.
  3. Σας επισημαίνω ότι σήμερα κύριοι αν δεν το καταλάβατε εγκρίθηκε η Αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Γαστούνης, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που διαπράχθηκαν επί της θητείας του κ. Λούρμπα  με την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης του 1991 και 1999 (που περιελάβανε την Αναθεώρηση του Σχεδίου πόλης του 1911 και την Επέκταση του σχεδίου πόλης). Αν λοιπόν δεν είχαν γίνει τα κακώς κείμενα τότε, ο Δήμος θα προχωρούσε στην εκπόνηση, ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής και την εφαρμογή του σχεδίου πόλης και δεν θα έμπαινε σε περιπέτειες που συνέβαλαν αρνητικά στην ανάπτυξη του. ‘’Εκεί που μας χρωστάγανε λοιπόν, μας πήρανε και το βόδι’’.

Άρα κύριοι δεν προβήκαμε σε καμία επέκταση σχεδίου πόλης  προκειμένου να συμπεριλάβουμε στο ισχύον σχέδιο πόλης νέες εκτός σχεδίου περιοχές, γιατί κάτι τέτοιο δεν ήταν επιτρεπτό από το Υπουργείο.

Αν ο Δήμος δρομολογήσει αγορά οικοπέδου για Νεκροταφείο να λάβει μέριμνα την κείμενη Νομοθεσία.  Σε καμία δε  περίπτωση,  δεν ευσταθεί καμία απένταξη οικοδομικών τετραγώνων . Αυτά κινούνται στην φαντασία του κ. Λούρμπα γενόμενη   από την ανεπαρκέστατη γνώση του και την μη αποδοχή του γεγονότος ότι εκδόθηκε το ΠΔ της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης. Δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει ότι ένας Νέος άνθρωπος 38 χρονών τον έβαλε στο περιθώριο το 2006.

  • Όσον αφορά την περιβόητη απαλλοτρίωση Μαντά ,    ‘’  Ιδού η Ρόδος,  Ιδού και το πήδημα ‘’ . Το ΦΕΚ της Αναθεώρησης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης πλέον εκδόθηκε και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του Δήμου  ( από το 2016 και μετά ), δίνουν  το πράσινο φως για να προχωρήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή ΣΗΜΕΡΑ την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας (άλλωστε η Ειδική συνεργάτης σας- Νομικός είναι πλήρης γνώστης της υπόθεσης …).
  • Οι τροποποιήσεις που  εγκρίθηκαν από το Υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν δυσχεραίνουν την λειτουργία της ζωής στην πόλη  και όλα έγιναν σεβόμενοι τις ιδιοκτησίες των Δημοτών μας, το περιβάλλον και την ισχύουσα Νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν ενεργήσαμε με τιμωρητική διάθεση, όπως εσείς δυστυχώς διαχειριζόσασταν τέτοιου είδους θέματα.
  • Είναι λυπηρό να έχετε διατελέσει Δήμαρχος κ. Κ. Λούρμπα ( … και δεν αναφέρομαι στον κ. Μαρίνο γιατί έχει παντελή  άγνοια και ήθελε να έχει έναν υποστηριχτή  στις δηλώσεις του προκειμένου να καπηλευτεί το έργο μας  …) και να εκφράζεται την πρόταση για την ένταξη στο σχέδιο πόλης των  τ. κοινοτήτων  της δημοτικής ενότητας Γαστούνης. Ρωτήστε λοιπόν τον Γεν Γραμματέα του Υπουργείου, αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Η επέκταση του σχεδίου πόλης κύριοι εγκρίθηκε το 1991 και το  1999 και σήμερα μιλάμε για την Αναθεώρηση του σχεδίου πόλης χωρίς καμία δυνατότητα επέκτασης .

Ειλικρινά θλίβομαι με αυτά που διάβασα…

  • Για την πλειοψηφία των πράξεων αναλογισμού έχει απαντηθεί , για δε αυτές που ολοκληρώθηκαν είχε οριστεί Δικηγόρος και τεχνικός υπάλληλος.
  • Οι διαδικασίες για τις Πολεοδομικές Μελέτες και ότι σχετίζεται με αυτές είναι χρονοβόρες και είναι ‘’τοις πάσοις γνωστό’’, σύν ότι προσπαθήσαμε να διορθώσουμε εγκληματικά λάθη του παρελθόντος (πολιτικά κατευθυνόμενα… ) που ταλαιπώρησαν τον Δήμο και τους Δημότες. 

Αξίζει δε να σημειώσω ότι την διαδικασία αυτή μέχρι το 2014 επέβλεπε η πρ. ΤΥΔΚ και δεδομένου ότι ο Δήμος μέχρι τότε δεν είχε έμπειρο στέλεχος με γνώση σε τέτοια θέματα. Παρόλα αυτά ξεπερνώντας όλα τα παραπάνω, αρχές του 2016 στάλθηκε στο Αρμόδιο Υπουργείο ο φάκελος και με συνεχή συνεργασία με Μελετήτρια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου διασφαλίστηκαν ότι επιπλέον ζητήθηκε.

Στα σχέδια δυστυχώς για σας, απεικονίζονται στο ΦΕΚ οι ημερομηνίες υπογραφής της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου (Μάϊος 2018 )  , ημερομηνίες υπογραφής του Υπουργείου της Δ/νσης Πολ. Σχεδιασμού  (20-03-2019) και ημερομηνίες υπογραφής ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ (27-03-2019) όπου συμμετείχε και ο σημερινός Γεν Γραμματέας κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης και 3-5-2019 αποστολή του φακέλου στο Νομοθετικό τμήμα του Υπουργείου και στη συνέχεια στο ΣΤΕ…

 Υ.Γ.1   Η σημερινή ημέρα, δικαιώνει την επιθυμία του Αείμνηστου πατέρα μου Αθανασίου  Καστρινού, ο οποίος παρότι είχε υπηρετήσει τον κ. Κ. Λούρμπα για 8 χρόνια ως δημοτικός του σύμβουλος, άφησε τελευταία και ρητή του επιθυμία- εντολή,  να μην εμφανιστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην Κηδεία του.

Υ.Γ. 2  Αν αντέχετε το δημόσιο διάλογο, οποιαδήποτε μέρα και ώρα, δηλώνω ΠΑΡΩΝ …

Υ.Γ.3 Ραντεβού την 2η Κυριακή του Οκτώβρη του 2021 με συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης… 

Αυτά προς το παρόν…

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ