Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠροσδοκίες για σημαντική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή της Ολυμπίας λόγω και...

Προσδοκίες για σημαντική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή της Ολυμπίας λόγω και της έλευση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο

Επί το πλείστον μέχρι στιγμής  οι τουρίστες στην περιοχή είναι Έλληνες

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει  η κίνηση  στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Αρχ. Ολυμπίας, η οποία αναμένεται να έχει περαιτέρω ανοδική πορεία με την έλευση  μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Κατακόλου.

Αυτή την εποχή κι ενώ  βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα των Ολυμπιακών Αγώνων, παρατηρείται άνοδος στον αριθμό των  επισκεπτών  στην περιοχή, η οποία ωστόσο δε θυμίζει σε τίποτα την προ κορωνοϊού εποχή!

Την προσδοκία της αύξησης της  κίνησης εκφράζουν  οι εκπρόσωποι  των ξενοδόχων και των επαγγελματιών της περιοχής,  μετά και το «άνοιγμα»  των αφίξεων από  χώρες του εξωτερικού, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση  στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήδη εντός της πόλεως παρατηρούνται  αρκετοί ξένοι επισκέπτες, κάτι που δίνει αισιοδοξία  σε όσους δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Μέχρι στιγμής ωστόσο η πλειοψηφία των τουριστών  στα αρχαία μνημεία της περιοχής είναι από την Ελλάδα, κάτι που είναι ιδιαίτερα …ορατό  στους εργαζόμενους  στους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι ελπίδες εξάλλου στρέφονται και στη διαφαινόμενη δυνατότητα  των επισκεπτών μέσω των κρουαζιερόπλοιων, για την ελεύθερη  επιλογή των καταστημάτων, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε κατά την έναρξη της επανεκκίνησης  της κρουαζιέρας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ