Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝorwegian Cruise Line:Ξεκινάει τον Σεπτέμβρη κρουαζιέρες με home port το Κατάκολο

Νorwegian Cruise Line:Ξεκινάει τον Σεπτέμβρη κρουαζιέρες με home port το Κατάκολο

Από χθες ξεκίνησε με home port τον Πειραιά το «Norwegian Jade»

Με δύο κρουαζιερόπλοια θα κάνει home port η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία Norwegian Cruise Line, καταδεικνύοντας με τη σειρά της ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και ένας από τους πιο διάσημους παγκοσμίως.

Από χθες ξεκίνησε 7ήμερες κρουαζιέρες με home port τον Πειραιά το «Norwegian Jade» ναυπηγήσεως 2007, με μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβατών. Το πλοίο θα ταξιδεύει με το 75% του πρωτοκόλλου του. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κάνει home port από την Ελλάδα, δηλαδή κρουαζιερόπλοιό της ξεκινάει από ένα ελληνικό λιμάνι και καταλήγει σε αυτό.

Προχθές το απόγευμα ο Managing Director της εταιρείας, υπεύθυνος για την Ευρώπη, Kevin Bubolz, στη διάρκεια γεύματος ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου η Norwegian θα κάνει και δεύτερο home port με βάση το λιμάνι του Κατάκολου με το πλοίο Norwegian Getaway, ναυπηγήσεως 2015 και μεταφορική ικανότητα 4.000 επιβατών.

Σε δηλώσεις του στο newmoney.gr, τόνισε πως «πρόκειται για ένα τεστ το δεύτερο home port και να δούμε πώς θα πάει. Αναζητούμε νέους προορισμούς και συνδυασμούς δρομολογίων. Πάντα επισκεπτόμαστε το λιμάνι αυτό στις κρουαζιέρες που κάνουμε και είμαστε ικανοποιημένοι». Το πλοίο είχε αφετήριο λιμάνι την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, ο Harry Sommer, Brand President & CEO της NCL, αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει έως το 2023 να φέρει στην Ελλάδα τόσο με home porting, όσο και με transit, επτά από τα εννέα κρουαζιερόπλοιά της που θα δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο. «Η εταιρεία ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει», δήλωσε ο Harry Sommer.

Στην ερώτηση γιατί η εταιρεία επέλεξε την Ελλάδα γα να κάνει home porting αυτή την εποχή, είπε: «Οι λόγοι είναι δύο. Πριν την πανδημία η Ελλάδα ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας. Το 2020, για παράδειγμα, πριν το lockdown είχαμε σχεδιάσει τρία πλοία μας να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.Το ένα με αφετήριο λιμένα –home port τον Πειραιά και τα άλλα δύο από Βενετία και Τσιβιταβέκια. Η Ελλάδα είναι για εμάς ο υπ΄ αριθμόν ένας ευρωπαϊκός προορισμός. Οπότε είναι λογικό να ξεκινάμε το 2021 από εδώ τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με εμάς παρά πολύ καλά. Είχε ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από τον Φεβρουάριο του 2021».

Και ο Harry Sommer  πρόσθεσε «η NCL θα ξεκινήσει άλλα δύο κρουαζιερόπλοιά της στην Ευρώπη. Νωρίς τον Σεπτέμβριο το Norwegian Epic που θα αποπλέει από την Μπαρτσελόνα και θα κάνει κρουαζιέρες σε Ισπανία και Ιταλία και το Norwegian Getaway, που θα ξεκινάει από το Κατάκολο».

Από την πλευρά του, ο Kevin Bubolz, επεσήμανε στο newmoney.gr: «Όταν άρχισαν να δουλεύω στην εταιρεία πριν από 16 χρόνια, είχαμε ένα πλοίο στην Ευρώπη. Τώρα έχουμε οκτώ και σύντομα θα γίνουν εννέα. Και όσο μεγαλώνουμε κοιτάμε για νέα δρομολόγια και νέα λιμάνια για home porting. Πάντοτε είχαμε το βλέμμα μας στραμμένο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε προσηλωμένοι στη δυτική Μεσόγειο, όμως σας λέω με σιγουριά ότι η πολυνησία που διακρίνει την Ελλάδα είναι το μυστικό μιας ενδιαφέρουσας και δημοφιλούς κρουαζιέρας. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος στη Μεσόγειο που να μπορείς να κάνεις τέτοιες κρουαζιέρες, παρά μόνο στην Ελλάδα. Από τα γραφεία της εταιρείας στη Γερμανία προσπαθούσαμε να πείσουμε τα κεντρικά να φέρουμε πλοίο στην Ελλάδα. Τελικά το καταφέραμε πέρσι, αλλά λόγω πανδημίας δεν έγινε. Φέτος όμως ξεκινάνε οι κρουαζιέρες με ένα πλοίο από τον Πειραιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ