Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΆνοιξε τις πύλες του για παραλαβή και το εργοστάσιο του ΚΥΚΝΟΥ

Άνοιξε τις πύλες του για παραλαβή και το εργοστάσιο του ΚΥΚΝΟΥ

Αισιοδοξία για μία καλή και ποιοτική σοδειά

Τις πύλες του για την παραλαβή βιομηχανικής τομάτας άνοιξε χθες και το εργοστάσιο του ΚΥΚΝΟΥ στα Σαβαλία, μετά και από το εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ, με τους παραγωγούς να έχουν πλέον ξεκινήσει δυνατά τις παραδόσεις.

Με αισιοδοξία και πίστη για μία καλή χρονιά το εργοστάσιο του ΚΥΚΝΟΥ υποδέχθηκε τους παραγωγούς, με την Προϊσταμένη του Γεωπονικού Τμήματος της εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ και Μαριλλένα Παπαθεοδώρου να τονίζει: «Σήμερα το εργοστάσιο ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί τη νέα σοδειά, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή, παρόλο που αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα λόγω της αστάθειας του καιρού. Είχαμε βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από χαλάζι σε κάποιες περιοχές, τις οποίες ακολούθησαν υψηλές θερμοκρασίες παρατεταμένης διάρκειας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα φυτά να στρεσαριστούν, σε μία χρονιά που τα φυτά φέρουν παραγωγή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα πάμε καλά, είμαστε αισιόδοξοι. Θέλουμε και οι παραγωγοί μας να ανταμειφθούν γιατί έχουν δώσει σκληρή μάχη φέτος και μην ξεχνάμε ότι το κόστος παραγωγής είναι αρκετά υψηλό, επομένως έχουν αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο. Παρόλα αυτά, επειδή είναι άξιοι θεωρούμε ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι τους. Ευελπιστούμε να παραλάβουμε ποιότητα η οποία θα επιδοτηθεί και φέτος βάσει της νέας εμπορικής πολιτικής της εταιρίας και ότι στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι».

«Η τομάτα είναι καλής ποιότητας»

Στο εργοστάσιο, όπως κάθε χρόνο, βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος επεσήμανε: «Η τομάτα που βλέπουμε μέχρις στιγμής είναι πολύ καλής ποιότητας και πιστεύουμε πως αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της παράδοσης, στα τέλη Σεπτέμβρη. Αν μας ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες πιστεύω ότι θα πάμε φέτος πάρα πολύ καλά. Η ποιότητα σαφώς οφείλεται και στην φροντίδα των παραγωγών μας. Η Ομάδα Παραγωγών είναι κοντά τους με τους υπαλλήλους της για τα γραφειοκρατικά θέματα διότι από ότι λένε η τομάτα θα δικαιούται στρεμματική ενίσχυση και από την Ε.Ε. Άρα δεν δικαιολογείται λάθος και πρέπει να διασφαλίσουμε τα ευρώ των παραγωγών. Είμαστε κοντά τους και οποιοδήποτε πρόβλημα θα το λύσουμε».

«Χωρίς Ομάδα Παραγωγών δεν πρόκειται ποτέ οι σταφιδοπαραγωγοί να δουν τιμή»

Ο κ. Βαλιανάτος, μετά από σχετική ερώτηση, έκανε αναφορά και στο θέμα της σταφίδας, όπου ήταν ξεκάθαρος. «Εάν δεν γίνει μία δυνατή Ομάδα Παραγωγών για τη σταφίδα στην Ηλεία δεν πρόκειται ποτέ οι σταφιδοπαραγωγοί να δουν τιμή. Όταν διαλύθηκε η ΕΑΣ τους έλεγα να κάνουμε μία Ομάδα Παραγωγών. Τίποτα δεν έγινε και στο εργοστάσιο στο Πράσινο έχουν πάρει μέχρι και τα καλώδια. Δεν μας φταίνε μόνο οι άλλοι, φταίμε κι εμείς. Και πρέπει εμείς να κοιτάξουμε το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας. Εάν δεν το κοιτάμε εμείς ως σταφιδοπαραγωγοί ποιοι θα το κοιτάξουν; Χωρίς μία σωστή Ομάδα Σταφιδοπαραγωγών εισόδημα δεν πρόκειται να δούμε ποτέ. Είμαι ξεκάθαρος», υπογράμμισε ο Χρήστος Βαλιανάτος.  

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ