Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας

   Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες ένας σημαντικός κύκλος παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε περιοχές και Τ.Κ εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πύργου, για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων που έχουν προκύψει στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

   Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης βλαβών και αντιμετώπισης προβλημάτων που προέκυψαν από φυσικά αίτια και από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Π.Ε Ηλείας, για την τριετία 2019-2021», με αρχικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε.

   Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν – και έχουν ολοκληρωθεί – με σχεδιασμό και επίβλεψη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, σημαντικές παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο, στις Τ.Κ Χειμαδιού, Βουνάργου και Ξυλοκέρας. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν εργασίες εξυγίανσης του οδοστρώματος στα όρια της Τ.Κ Βαρβάρσαινας, για την αντιμετώπιση της σοβαρής καθίζησης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των διασταυρώσεων Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση στο σημείο.  Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει η προεργασία για την ασφαλτόστρωση στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

   Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων, στις Τ.Κ Αγίου Γεωργίου και Χειμαδιού είχαν γίνει εργασίες για προβλήματα που είχαν προκύψει από την κακοκαιρία, όπως επίσης στο Κατάκολο (τοίχος αντιστήριξης), στον Ακίδα ποταμό στη Ζαχάρω και στο Θολό, μεταξύ άλλων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί και άρσεις καταπτώσεων σε διάφορα σημεία και περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ