Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Η λευκή ψήφος στο ψήφισμα για το Αθλητικό Κέντρο Ολυμπίας»

«Η λευκή ψήφος στο ψήφισμα για το Αθλητικό Κέντρο Ολυμπίας»

Σε λευκή ψήφο κατέληξα έπειτα από την άρνηση του προέδρου να μου δώσει το λόγο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα το ψήφισμα που αφορά το αθλητικό κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στερώντας μου έτσι το δικαίωμα να θέσω καίρια ερωτήματα που θα διαμόρφωναν την ψήφο μου.

Είναι απαράδεκτο και πλήττει την όλη δημοκρατική διαδικασία το κλείσιμο του μικροφώνου μου και η αίσθηση φίμωσης που σου αφήνει αυτή η πράξη.

Σας παραθέτω και το εν λόγω κείμενο που κατέθεσα για τα πρακτικά του Δ.Σ.

                                 Κύριε Πρόεδρε,

            Ο ρόλος μου ως αιρετός και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της ηθικής υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες, σε όσους με ψήφισαν και σε όσους δεν με ψήφισαν, είναι η προσφορά μέσα από συλλογικές διαδικασίες που διέπονται από δημοκρατικές αρχές ανθρώπινες αξίες και σεβασμό. Αποτελεί χρέος μου η αυστηρή κριτική και αντιπολίτευση σε κρίσιμα θέματα ώστε να αναδειχθούν οι όποιες αδυναμίες, αστοχίες και παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Σκοπός μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να αναδείξω τα προβλήματα των πολιτών ώστε να βρεθεί λύση. Όραμα μου να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη νέα γενιά, να δοθεί ελπίδα και οξυγόνο στην κοινωνία, να υπάρξει εξέλιξη και όχι στασιμότητα . Γι’ αυτούς τους λόγους είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ και δε θα επιτρέψω σε κανέναν να μου στερεί με τρόπο αυταρχικό κι επιτακτικό το λόγο. Αυτές οι ενέργειες  υπονομεύουν την ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμού και  καθιστούν τα μέλη διακοσμητικά στοιχεία. Υποβιβάζουν την όλη διαδικασία πράγμα ιδιαιτέρως ταπεινωτικό για τους συμμετέχοντες.

                  Οφείλετε να τηρείτε τους κανονισμούς στα πλαίσια του δημιουργικού και ευγενούς διαλόγου επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό εξίσου σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό θεωρείται προσβολή και δείγμα ανήθικης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

  Τυπικά και ουσιαστικά  μου στερήσατε την δυνατότητα να διαμορφώσω άποψη  για το ψήφισμα του αθλητικού  κέντρου και με οδηγείτε σε λευκή ψήφο.

Μπροστά μας είναι ο δρόμος της πολιτικής επίλυσης  , διαφορετικά  οι  νόμοι είναι  γεμάτοι διεξόδους και λύσεις.

 Το παραπάνω  κείμενο να αναγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-06-2021 συνεδρίασης.

Ανδρέας Μπενέτσης 

Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας 

Με τη Δημοτική παράταξη <<ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ>>

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ