Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ   ” ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ “

Στην συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής που εκλέχτηκε από τη Γ.Σ. του σωματείου και εξέλεξε πρόεδρό της τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, και μέλη τους ΠΕΤΡΟ ΣΚΟΥΡΛΗ –  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ, με παρουσία και της αναπληρωματικής  ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. – Ε.Ε. και αντιπροσώπων για το Εργατικό κέντρο Αμαλιάδας και Ομοσπονδίας ΙΚΑ όπως παρακάτω :

ΠΕΜΠΤΗ 1/7/2021 και ώρες 10:00 έως 13:00  και 19:00 έως 21:00 το βράδυ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/7/2021 και ώρες 10:00 έως 13:00  και 19:00 έως 21:00 το βράδυ, και ΣΑΒΒΑΤΟ 3/7/2021 και ώρες 09:00  έως 13:00 το μεσημέρι.

Όλες τις ημέρες στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. Η ταυτοπροσωπία βεβαιώνεται με την αστ. ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

· Η Κυβέρνηση ουσιαστικά θεωρεί δίκαιο και σωστό ό,τι μας έχει περικοπεί και μας έχει αφαιρεθεί μέχρι σήμερα σε όλες μας τις παροχές συντάξεις, δώρα, μερίσματα, κοινωνικές παροχές, με την αιτιολογία των δημοσιονομικών προβλημάτων.

· Ετοιμάζει νέο γύρο, νέα επέλαση σε ό,τι μας έχει απομείνει, επαναλαμβάνοντας το σαθρό επιχείρημα είναι ότι τα δικά μας ασφαλιστικά και τις συντάξεις μας της πληρώνουν τα παιδιά μας σήμερα!!!

· Ετοιμάζει ιδιωτικοποίηση στη κοινωνική ασφάλιση αρχίζοντας από την επικουρική και θα διατηρήσει ό,τι αντισφαλιστικό έχει ψηφισθεί μέχρι σήμερα.

· Ορισμένες απαντήσεις σε ορισμένα ζητήματα ότι θα εξετασθούν, όπως το αίτημα των Δικηγόρων, καθώς και για τους πριν το 2015 συνταξιούχων των ΕΛΤΑ για την επικουρική τους σύνταξη, του ΝΑΤ για τις συντάξεις, τα παρακρατηθέντα του ΟΑΕΕ για κοινωνικούς σκοπούς, την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τα 20 λεπτά,  δεν αλλάζουν την κατάσταση που δίκαια μπορούμε να την περιγράψουμε όπως λέει κι ο λαός ότι : «εκεί που μας χρωστάνε μας τρώνε και το βόδι».

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε,

· Να δοθεί σαφής απάντηση για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, πριν και μετά τον νόμο 4387/16.

· Την άμεση καταβολή των επικουρικών συντάξεων και όποιες διαφορές οφείλονται στους συνταξιούχους Δικηγόρους.

· Άμεση καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

· Ισονομία στις συντάξεις χηρείας των συνταξιούχων του Δημοσίου, όπως η νομοθεσία ισχύει σήμερα για τους νέους συνταξιούχους χηρείας.

· Άμεση καταβολή των χρημάτων που παρακρατούνται από τους συναδέλφους του ΟΑΕΕ για κοινωνικούς σκοπούς.

· Να δοθεί λύση στις εκκρεμείς συντάξεις για τους υποψήφιους συνταξιούχους  που οφείλουν στον ΕΦΚΑ κύρια του ΟΑΕΕ και δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, να τους αποδίδεται άμεσα σύνταξη με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει.  Είμαστε επί ποδός πολέμου μπροστά στην κατάθεση νέων αντεργατικών, αντασφαλιστικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης.

Να μην περιμένουμε τίποτε από κανέναν, να απομονώσουμε τους προπαγανδιστές των ΜΜΕ και του Τύπου, που κάθε μέρα πουλάνε παραμύθια.

Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η οργάνωση ενός ρωμαλέου, μαζικού, αγωνιστικού κινήματος που μέσα από μαζικούς ασίγαστους αγώνες, μαζί με την νέα γενιά θα βάλει φραγμό στη μαύρη ζωή που μας ετοιμάζουν.   

Πάρτε μέρος στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου μας, η μαζικοποίηση με νέες εγγραφές και η ενότητα στις διεκδικήσεις μας θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το τριήμερο που ακολουθεί παρά τις συνθήκες και τον καύσωνα ενημερώνουμε όλους τους συνταξιούχους και δυναμώνουμε το σωματείο μας με την συμμετοχή μας στις εκλογές.  

Για τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων επόμενο πανελλαδικό ραντεβού, την περίοδο που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων, θα πάρουμε μέρος στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Οκτώβρη του 2021 και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ