Δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά του Δήμου Ήλιδας

Στην Αμαλιάδα η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του «Χαμόγελου του Παιδιού» ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Στην Αμαλιάδα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης και θα παραμείνει έως και το τέλος της εβδομάδας, η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του «Χαμόγελου του Παιδιού» ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Στόχος της δράσης που σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας τον Ιατρικό Σύλλογο της Αμαλιάδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου – Ολυμπίας, πραγματοποιεί το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι να δοθεί σε όλα τα παιδιά που  βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα,  να έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος πραγματοποιείται πάντα με την έγγραφη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων του παιδιού και περιλαμβάνει: κλινική εξέταση, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας, εκπαίδευση, με στόχο την αποφυγή εμφάνισης ασθενειών, πρώιμη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και καθοδήγηση για τη σωστή αντιμετώπισή τους. Το Πολυϊατρείο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν, ακτινολογικές, οφθαλμολογικές, παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις ενώ διαθέτει  ειδικό θάλαμο απομόνωσης ήχου που προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν με ακρίβεια οι ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις.

Γ. Λυμπέρης : «Ευθύνη και υποχρέωσή μας να υπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία»

Το πρωί της Τετάρτης, στο χώρο που έχει εγκατασταθεί η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ,  δίπλα από το Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς, βρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος συνομίλησε με τα στελέχη της μονάδας και τον υπεύθυνο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε σήμερα, έναν διαχρονικό φίλο, τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Η σημερινή δράση αφορά την εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αμαλιάδας και Πύργου και τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας και της Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ήλιδας στα παιδιά της περιοχής μας. Εμείς αισθανόμαστε πως είναι ευθύνη μας και υποχρέωσή μας να υπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία και ειδικότερα την πρόληψη, που υπάγεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με πολύ χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση του «Χαμόγελου» ενός εκ των ελαχίστων φορέων που έχει αναγνωρίσει η κοινωνία, και θα είμαστε πάντα δίπλα και θα στηρίζουμε τις δράσεις που αναλαμβάνει».

Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης δήλωσε : «Σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη η Δημόσια Υγεία και κυρίως οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτή τη χώρα και αυτές οι υπηρεσίες παραμένουν δυστυχώς, στην Κεντρική Διοίκηση. Και λέω δυστυχώς γιατί από το Υπουργείο στην Αθήνα δεν μπορεί κανείς να διοικεί και να συντονίζει όλες τις μονάδες υγείας όλης της χώρας. Εμείς μέσω της ΚΕΔΕ, παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουμε αυτές τις λογικές που κρατούν πίσω τον χώρο της υγείας»

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε : «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, που γυρίζει την Ελλάδα με σκοπό να φροντίσει τα παιδιά σε θέματα πρόληψης και ιατρικής φροντίδας. Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε σήμερα εδώ σε μια πόλη που και εγώ έχω υπηρετήσει. Σε συνεργασία με τον οδοντιατρικό σύλλογο Ηλείας, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αμαλιάδας – Πύργου και Ολυμπίας, το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Ήλιδας, να δώσουμε στα παιδιά που έχουν δύσκολη πρόσβαση σε μονάδες υγείας το δικαίωμα να εξεταστούν από τους γιατρούς του πολυϊατρείου. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να μη βρεθεί κανένα παιδί με πρόβλημα. Ευχαριστούμε το Δήμο Ήλιδας για τη στήριξη».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ