«Αντίθετοι με τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού»

Σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

Έγγραφο για την πρόσφατη προγραμματική σύμβαση μεταξύ  των  δήμων Πύργου καιν  Φυλής

Την αντίθεση του με τη δημιουργία « Αναπτυξιακού Οργανισμού» με διαδημοτικό χαρακτήρα, εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, με αφορμή όπως αναφέρει, την πρόσφατη προγραμματική σύμβαση μεταξύ  των  Δήμων Πύργου καιν  Φυλής.

Σε έγγραφό  του  προς το δήμαρχο Πύργου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, , το Δ.Σ. του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Στις 11-05-2021 με το υπ’ αριθμ. 267/11-05-2021 έγγραφο μας καταγγείλαμε το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τις ενέργειες που κάνει με το Δήμο Ήλιδας για σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με διαδημοτικό χαρακτήρα για την προώθηση έργων και δράσεων. Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ο Σύλλογος μας και η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία «Αναπτυξιακών Οργανισμών», αφού για ακόμη μια φορά με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η περαιτέρω ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με αναξιοκρατικό τρόπο παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και η ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των Δήμων. Όπως έχει καταγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» για να περάσουν κομμάτια αρμοδιοτήτων και υποδομών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και κινείται στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» και του «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης.     Όμως, εδώ στο Δήμο Πύργου φάνηκε πως μεθόδευαν αυτή τους την ενέργεια εδώ και αρκετό διάστημα αφού βεβαίως φρόντισε η Κυβέρνηση να τους διευκολύνει με τις διατάξεις που έχει ψηφίσει, και αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και με έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δια περιφοράς σε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Φυλής ξεδίπλωσαν το σχέδιο τους για εμβολισμό του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δύο (2) Δήμων.

Όλα αυτά γίνονται εν αγνοία των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο αφού θα καταβάλουν περισσότερα δημοτικά τέλη και θα έχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς δηλαδή να γνωρίζουν οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι εργαζόμενοι ασφαλώς. Προφανώς για τις δύο (2) Δημοτικές Αρχές, αφού γνώριζαν τις προθέσεις τους τα ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που ψάχνουν τρόπο να εισβάλλουν στους Δήμους και να αλώσουν τις υπηρεσίες τους, ήταν αρκετό.

   Εκφράζουμε σαφώς και κατηγορηματικώς την αντίθεση μας στην δημιουργία « Αναπτυξιακού Οργανισμού» και θα κάνουμε ότι μπορούμε να ακυρωθεί στην πράξη η σύσταση του. Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και την δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών.

   Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αντιληφθεί εξ αρχής το «σχέδιο» Κυβέρνησης και Αιρετών και θα βρίσκονται πάντα απέναντι, για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, στο Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει τα συμφέροντα των δημοτών.

   Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύργου να εγκαταλείψει το σχέδιο « Δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού» παίρνοντας πίσω την απόφαση και να διεκδικήσει δυναμικά την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

  Τέλος καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις και την Ομοσπονδία μας (ΠΟΕ-ΟΤΕ) να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την δημιουργία  και τον ρόλο των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΟΤΑ».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ