Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Εκστρατεία» καθαρισμού δικτύων και δεξαμενών

«Εκστρατεία» καθαρισμού δικτύων και δεξαμενών

ΔΕΥΑ Ζαχάρως

«Στόχος μας είναι η συνεχής   καλυτέρευση της  ποιότητας του νερού σε ολόκληρο το δήμο»,  ανέφερε ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Δημ. Κλημαντίρης

Σε φάση ολοκλήρωσης  βρίσκεται η «εκστρατεία» καθαρισμού  στις δεξαμενές και δίκτυα ύδρευσης στο δήμο Ζαχάρως, με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας του νερού  προς  τους δημότες, τόσο στην έδρα όσο και στα τοπικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως και Δημ. Κλημαντίρη,  το έργο του καθαρισμού έχει ξεκινήσει από τα ορεινά χωριά του δήμου και συγκεκριμένα από  Σμέρνα, Ξηροχώρι, οικισμό Ρουπάκι, Αρτέμιδα, Χρυσοχώρι, Μίνθη, Αρήνη, Βολέμη και Κωστομέρα και συνεχίζεται και σε άλλες τοπικές κοινότητες..

Ταυτόχρονα έχουν γίνει  επεκτάσεις  και αλλαγές αγωγών στο Ανήλιο, Καλίδονα και στον  οικισμό Καλύβια, ενώ στο Πρασιδάκι έχει αλλαχτεί το κεντρικό δίκτυο και παράλληλα θα γίνει αλλαγή του  νερού από την πηγή της Άλβαινας(Μίνθης) που πηγαίνει   στην πόλη Ζαχάρως, όπου θα αλλαχτούν ορισμένα κομμάτια του αγωγού.

Επίσης έχουν δημιουργηθεί φρεάτια (βάνες)  προκειμένου να μη γίνεται διακοπή νερού σε περίπτωση  βλάβης, κάτι που  σταδιακά  ολοκληρώνεται από τα συνεργεία της Επιχείρησης , τα οποία προχωρούν και στην αλλαγή των εγκαταστάσεων   για καλύτερη και πιο αποτελεσματική χλωρίωση  του νερού.

 «Σκοπός της ΔΕΥΑΖ είναι η καλυτέρευση της ποιότητας νερού. Πρόκειται για ένα  έργο που γίνεται και δύο φορές το χρόνο. Σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, η αγωνία η δική μου αλλά και του δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου, είναι η συνεχής   καλυτέρευση της  ποιότητας του νερού. Προς αυτή την κατεύθυνση   γίνονται  μελέτες για καινούργιο δίκτυο στον αγωγό της Άλβαινας, όπως επίσης και μελέτη  για τη σύνδεση του Ξηροχωρίου με το βιολογικό καθαρισμό Ζαχάρως» ανέφερε ο κ. Κλημαντίρης στην «ΠΡΩΤΗ» .

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, τα χρέη των καταναλωτών έχουν αρχίσει και μειώνονται και  γίνεται η προσπάθεια ώστε όλοι να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, πάντα με κατανόηση και με γνώμονα  τα οικονομικά προβλήματα  των πολιτών, αλλά και την ομαλή λειτουργία  της Επιχείρησης, η οποία πρέπει  να εισπράττει και τα χρήματά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ