Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Να υπάρχει παντού ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες»

«Να υπάρχει παντού ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες»

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το θέμα των τουριστών με κρουαζιερόπλοια

Στην έκδοση ψηφίσματος για το θέμα της αναχώρησης των τουριστών από την περιοχή, αμέσως μετά τον ερχομό τους με τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο,  προέβη χθες  ο δήμος Πύργου, έπειτα από  την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Λόγω των κανονισμών που ακολουθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην μαζική τους πλειοψηφία, παρατηρείται το φαινόμενο όπου τουρίστες φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές. Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν είναι στη «λίστα» των εταιρειών, και στο σημείο αυτό ζητάμε την αρωγή σας.

Επιθυμούμε τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τα κλιμάκια των εταιρειών κρουαζιέρας, προκειμένου  να βρεθεί τρόπος, τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων, στο μέτρο μιας λογικής και όχι «αποστειρωμένης» επιβίβασής τους ώστε η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί τελείως από την τοπική οικονομία.

Θεωρούμε μεγάλη ανάγκη την άμεση παρέμβαση, για τη διαμόρφωση εκείνου του πλαισίου που θα αφήνει τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού, προκειμένου κι ο κλάδος των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ