Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΈμφαση δόθηκε στον αργαλειό

Έμφαση δόθηκε στον αργαλειό

Επίσκεψη των μαθητών του δημοτικού σχολείου Ώλενας, στη Λαογραφική Συλλογή του χωριού.

Την χαρά να υποδεχτούν  τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του χωριού,  στην Λαογραφική Συλλογή της Τ.Κ. Ώλενας,  είχαν τα μέλη του  Πολιτιστικού Λαογραφικού  Συλλόγου ”Η Ωλένη”.

Η επίσκεψη των μικρών μαθητών έγινεστα πλαίσια των στόχων του Πολιτιστικού Συλλόγου , ’’ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ – ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ –ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ’’ και του Επιμορφωτικού προγράμματος ’’Γνωρίζω και μαθαίνω την Πολιτιστική – Λαογραφική ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Ωλένης, μέσα από τα υλικά και άυλα στοιχεία της’’.

Τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους κα Φωτεινή Κουλούκη και κα Φωτεινή Λιόση υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του συλλόγου κα Αγγελική Δημητρακάκη, ο Αντιπρόεδρος κος Γιάννης Θεοδωρόπουλος και το μέλος η κα Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου.

«Μιλήσαμε για τα χρόνια εκείνα, τα παλιά, της προ-βιομηχανικής εποχής , για την ιστορία και τη χρησιμότητα των αντικειμένων της συλλογής, ενώ δόθηκε έμφαση στον αργαλειό.  Η κα Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου τους έδειξε, πάνω σε ένα μικρό αργαλειό, πως έφτιαχναν οι νοικοκυρές τις ‘’κουρελούδες’’.

Η πρόεδρος κα Αγγελική Δημητρακάκη, τους βοήθησε με διάφορα υλικά και με αφορμή την γιορτή του πατέρα (στις 20 Ιουνίου) να δημιουργήσουν τη δική τους χειροτεχνία: τα αγόρια, πάνω σε ξύλο με καρφί και κλωστή ενώ τα κορίτσια, κέντησαν πάνω σε ύφασμα. την οποία και πήραν μαζί τους φεύγοντας. Ο αυθορμητισμός και η συμμετοχή των παιδιών ήταν η δική μας χαρά!» αναφέρθηκε εκ μέρους του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ