Αίτημα για παραχώρηση του κτιρίου «Σωσίπολις»

Υπέβαλε ο Δήμος Πύργου στον Περιφερειάρχη, για τη στέγαση των παιδικών σταθμών

Ανδρ. Βγενόπουλος: «Θα αποτραπούν  φαινόμενα λεηλασιών, βανδαλισμών και εγκατάλειψης,  αφού θα ληφθεί μέριμνα από τη Δημοτική Αστυνομία για τη φύλαξή του»

Αίτημα  για την  παραχώρηση της χρήσης του  κτιρίου  «Σωσίπολις», για την στέγαση των παιδικών σταθμών Δήμου Πύργου, υπέβαλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου.

Πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης και επί σειρά ετών οι συντηρημένες εγκαταστάσεις του  έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί από τους «γνωστούς-άγνωστους», που λυμαίνονται ανενόχλητοι κρατικές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες!

Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Πύργου αντιμετωπίζει έντονο στεγαστικό πρόβλημα σε παιδικούς σταθμούς, των οποίων λήγουν τα μισθώματα, με αποτέλεσμα  δεκάδες μικρά παιδιά αλλά και πολλοί εργαζόμενοι να βρίσκονται στον «αέρα».

Το αίτημα

Αναλυτικότερα στο αίτημα που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφέρονται τα εξής:

                                                                                            «Ο Δήμος μας  δεν διαθέτει κατάλληλα κτίρια για τη στέγαση δομών κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα για την συνέχιση της λειτουργίας των τριών παιδικών σταθμών της πόλης του Πύργου και βρίσκεται σήμερα στην δεινή θέση τον Αύγουστο του 2021 που λήγουν τα μισθώματα των κτιρίων και η προθεσμία εναρμόνισής τους με τις διατάξεις του ΠΔ. 99/2017 να κλείσει τους Παιδικούς Σταθμούς   στην πόλη του Πύργου.

Ως νέα δημοτική αρχή παραλάβαμε έναν ασυντήρητο παλιό παιδικό σταθμό και δύο μισθωμένους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017 και οι ιδιοκτήτες τους έχουν ενημερώσει ότι δεν επιθυμούν να τους επισκευάσουν για χρήση  Παιδικού Σταθμού . Οι δημοπρασίες εκμίσθωσης ήταν άγονες το 2018 που είχαν πραγματοποιηθεί.

Από το 2020 προσπαθούμε να αλλάξουμε τη χρήση γης σε
ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, αλλά είμαστε εγκλωβισμένοι από την έγκριση των ΣΧΟΟΑΠ.

Παρακαλούμε όπως μας παραχωρηθεί για μια πενταετία ή με απευθείας μίσθωση το κτίριο «Σωσίπολις» για τους λιλιπούτειους δημότες μας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 273 του Ν. 3852/10 και των Π.Δ. 30/96 και 242/96. Μόνο και από την ονομασία του κτιρίου το οφείλουμε στους μικρούς μας κατοίκους διότι σύμφωνα και με την μυθολογία ο Σωσίπολις στην Ηλεία θεωρούνταν προσωποποίηση του Δία σε νεαρή ηλικία .

Σε περίπτωση που μας παραχωρηθεί το κτίριο,   ο Δήμος θα αναλάβει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη λειτουργία του ως πρότυπου Παιδικού Σταθμού που θα αποτελέσει κόσμημα για την είσοδο της πόλης του Πύργου  αποτρέποντας φαινόμενα λεηλασιών, βανδαλισμών και εγκατάλειψης αφού θα ληφθεί μέριμνα από τη Δημοτική Αστυνομία για τη φύλαξή του.

Το εύρος των προβλημάτων που προέκυψαν από την  πανδημία και η κοινωνική κρίση που επήλθε καθιστά αναγκαία την ανακούφιση των γονιών που έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες αυτής.

 Αναλογιζόμενοι όλοι μας τις ευθύνες που προκύπτουν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης πολιτείας να εξασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές τις ελάχιστες προϋποθέσεις για ομαλή κοινωνική ένταξη, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση του αιτήματός μας».

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ