Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠροανήγγειλε σύντομα εξελίξεις για το Πάτρα-Πύργος

Προανήγγειλε σύντομα εξελίξεις για το Πάτρα-Πύργος

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Στην κατασκευή του αυτοκινητόδροµου Πάτρα-Πύργος αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρστεν Ράσµουσεν, από το 9ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, προαναγγέλλοντας σύντοµα εξελίξεις για το έργο.
Ο ∆ανός οµιλητής του RGC ανακοίνωσε ότι «όλα έχουν δροµολογηθεί» και αποµένει η έναρξη της κατασκευής του πολύπαθου έργου. «Θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντοµα» προανήγγειλε.


Εκπλήσσοντας τους τοπικούς παράγοντες που τον άκουσαν να µιλάει πολύ εντοπισµένα για την Πάτρα, ο Κ. Ράσµουσεν αναφέρθηκε στο παραλιακό µέτωπο της πόλης, κάνοντας λόγο για ένα τεραστίων διαστάσεων εγχείρηµα» που θα αλλάξει τη φυσιογνωµία της ευρύτερης περιοχής. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θαλάσσιο µέτωπο µε τεράστια περιθώρια οικονοµικής και κοινωνικής ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωµατούχος.

Εκτίµησε ότι οι διαδικασίες θα είναι χρονοβόρες, αφού τίποτα δεν γίνεται από τη µια µέρα στην άλλη. «Το ζητούµενο είναι να γνωρίζουµε ότι βρισκόµαστε στον σωστό δρόµο» επισήµανε και πρόσθεσε ότι η περιοχή διαθέτει πολλές δυνατότητες για επενδύσεις.

Ο Κ. Ράσµουσεν ενηµέρωσε ότι το πρόγραµµα «Εξοικονοµώ» θα συνεχιστεί τα επόµενα χρόνια ενώ αναφερόµενος στο Ταµείο Ανάκαµψης είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει µεγάλα «πακέτα». Ωστόσο, για την καλύτερη διαχείρισή τους θα πρέπει να ξεπεραστεί το εµπόδιο της γραφειοκρατίας, στο οποίο η Ελλάδα, όπως συµπλήρωσε, έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

Αποκάλυψε πως τις επόµενες µέρες θα ανακοινωθούν περιφερειακά προγράµµατα για τα οποία η ΕΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραµµή µε την κυβέρνηση.
Επιπροσθέτως, σηµείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει λειτουργεί ως σύµβουλος των περιφερειακών διοικήσεων έτσι ώστε να διαχειριστούν καλύτερα τα µεγάλα κεφάλαια που έρχονται, για τα οποία πάντως, ζήτησε προσοχή στο ανθρώπινο δυναµικό που θα τα διαχειριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ