Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Λουλούδια για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Λουλούδια για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος. O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση»  και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων . Είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας, να καθαρίσουμε τις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες. Συνεπώς, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα. Aλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν. Ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αναλήφθηκαν οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας. Όλο το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου, προχώρησαν σε φυτεύσεις λουλουδιών με στόχο να δοθεί χρώμα στην πόλη.

Οι μαθητές των σχολείων «χώρισαν» την πόλη σε τομείς και συνοδευόμενοι από τους δασκάλους γέμισαν τα παρτέρια με λουλούδια. Με την ολοκλήρωση της δράσης ο πεζόδρομος της Όθωνος Αμαλιάδας. Η πλατεία Μπελογιάννη και άλλα σημεία της πόλης απέκτησαν μια διαφορετική όψη.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου : «μαζί με τους μαθητές των σχολείων σήμερα ομορφύναμε την πόλη. Στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους δασκάλους τους για αυτή τους την προσπάθεια. Λέγοντάς τους πως είναι η ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Και βέβαια να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα».

Καθαρίζουν τις παραλίες Παλουκίου – Κουρούτας – Μαραθιάς

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος το Συμβούλιο της  Τοπικής κοινότητας Αμαλιάδας σε συνεργασία με τη Σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας και το Δήμο Ήλιδας  οργάνωσε τη σημερινή συμβολική δράση ευαισθητοποίησης,  με τη φύτευση λουλουδιών και εξωραϊσμού σημείων της πόλης από τους μικρούς μας μαθητές .

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την θετική τους ανταπόκριση.

Την  Κυριακή  13 Ιουνίου σας καλούμε να συμμετάσχετε στην επόμενη δράση μας  περιβαλλοντικής ενημέρωσης και καθαρισμού της παραλίας μας  Παλούκι – Κουρούτα – Μαραθιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ