Δήλωση για τους παιδικούς σταθμούς

Από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας δήμου Πύργου Αντρέα Βγενόπουλο

Στο ζήτημα των παιδικών σταθμών αναφέρεται με δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Πύργου

κ.Αντρέας Βγενόπουλος, με αφορμή πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην διοικητή του Γ.Ν. Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου.

Αναλυτικότερα ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, παρά τις τόσες διευκρινήσεις και απαντήσεις που έχουμε δώσει το τελευταίο διάστημα τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, το θέμα επανέρχεται και αναμοχλεύεται από πολίτες αλλά κυρίως από ανθρώπους που έχουν διατελέσει σε διοικητικές θέσεις και θα όφειλαν να γνωρίζουν καλύτερα κάποια πράγματα και πρωτίστως τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου.  Η πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην διοικητή του Γ.Ν. Πύργου κ. Κώστα Διαμαντόπουλου που αναφέρεται στην αρχιτεκτονική μελέτη η οποία εκπονείται στο Δήμο Πατρέων για την ανέγερση δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού, και η συσχέτισή του με το τί συμβαίνει στο Δήμο Πύργου είναι τουλάχιστον άστοχη.  Είναι τελείως δύο διαφορετικές περιπτώσεις όπως πιστεύω ότι θα έχει αντιληφθεί και ο ίδιος. Ο Δήμος Πατρέων εκπονεί αρχιτεκτονική μελέτη σε δικό του οικόπεδο για τον βρεφονηπιακό σταθμό. Ο Δήμος Πύργου, ως γνωστόν, δεν έχει στην κατοχή του ιδιόκτητο οικόπεδο ώστε να προβεί σε ανάλογη δράση.

Από το 2019, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου έχει προβεί σε ενέργειες ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης συγκεκριμένου χώρου, αλλά έχει «πνιγεί» για άλλη μια φορά στην γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου. Και ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί τουλάχιστον μια πενταετία για να υλοποιηθεί. Μέχρι τότε εμείς οφείλουμε να βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί τα αιτήματα των δημοτών μας. Έχουμε προβεί σε διακήρυξη ανεύρεσης για μίσθωση κτιρίου (έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο) ενώ παράλληλα τρέχουμε όλες τις παραπάνω διαδικασίες.

Μήπως ξεχνάει ο φίλος κ. Διαμαντόπουλος πόσο δύσκολο ήταν να καλυφθούν οι θέσεις των Παθολόγων στο Νοσοκομείο του Πύργου με ανάλογες δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες; Ή μήπως θα πρέπει να θυμηθούμε την περιπέτεια της ανέγερσης του 1ου Λυκείου Πύργου που ακόμη αναμένεται;

Η κριτική είναι πολύ εύκολη, αλλά προβληματίζει δυσάρεστα όταν γίνεται από ανθρώπους που έχουν διατελέσει σε κρατικές θέσεις ευθύνης».

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ