Ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Συνεργασία Β. Γιαννόπουλου και Γ. Φωτεινόπουλου

Την βοήθεια, υποστήριξη και συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για την ομαλή και απρόσκοπτη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος.


Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, χθες το πρωί, ο κ. Φωτεινόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για το σημείο των προετοιμασιών ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ ζήτησε την βοήθειά του σε δυο βασικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά στην παρουσία Ιατρού ή Νοσηλευτή στο Εξεταστικό Κέντρο για τους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, για το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής τους και κατά τις ώρες διενέργειας των εξετάσεων, για την αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων περιστατικών. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Ε Ηλείας και με προσφορά υγειονομικού υλικού, σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά περιγράφονται στις σχετικές εγκυκλίους για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για υποψήφιους και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση και των δυο αιτημάτων, αφού όπως εξήγησε, επιθυμία και στόχος όλων, αυτή την δύσκολη περίοδο για τους υποψήφιους, είναι η διασφάλιση των συνθηκών που θα τους επιτρέψουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις με την μέγιστη ασφάλεια και η εξασφάλιση συνθηκών που δε θα επιτείνουν το άγχος από το οποίο διακατέχεται μεγάλη μερίδα μαθητών σ’ αυτή την απαιτητική δοκιμασία.

Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Φωτεινόπουλο ότι, πέραν των προαναφερθέντων, η Π.Ε Ηλείας έχει ήδη ανταποκριθεί και στο αίτημα που κατέθεσε η αρμόδια Διεύθυνση Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, για την παροχή μέσων και αναλώσιμου υλικού για την ομαλή διεξαγωγή των Εξετάσεων.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ