Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πύργο

Από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ

Με αφορμή το νέο εργατικό Νόμο που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή

«Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιουνίου και ώρα 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία Πύργου. Με αφορμή το νέο εργατικό Νόμο, θα δώσουν τα μέλη του  συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία του συλλόγου θα συμμετέχει και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα (Πλ. Κλαυθμώνος ώρα 11:00πμ). Ενώ ο σύλλογός θα μισθώσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη το πρωί 06:00 πμ έξω από το σταθμό ΟΣΕ στον Πύργο (Υψηλάντου).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρ. Γαρύφαλλο. Λόγω περιοριστικών μέτρων Covid 19 ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 38.

«Ο νέος αντεργατικός Νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας. Προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής υπερωριών, μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας. Ενώ επιχειρεί την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Με την επιβολή της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας, προσβλέπουν στην «ελεύθερη» όπως λένε «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. Για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα.

Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία. Πόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος είναι σε κάθε αξίωση του εργοδότη.

Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό Νόμο (Ν.1264/1982) επιδιώκουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα. Αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.

Θέλουν συνδικάτα «κοινωνικούς εταίρους» να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συμφωνούν σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μόνιμη τηλεργασία και τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.»δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αλλά και αυταπάτης ότι σκέφτονται «για το καλό μας».  Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων για να δώσουν την δική τους δυναμική, ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ