Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Να αναθεωρήσετε τη στάση σας…»

«Να αναθεωρήσετε τη στάση σας…»

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Αντιτίθεται στις αποσπάσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου

Με σκληρή ανακοίνωση κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας. Αντιτίθεται στις αποσπάσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:

«Κε Διοικητά

Πληροφορηθήκαμε την «διαταγή» σας περί της «έκτακτης» απόσπασης  γιατρών από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου.

Φυσικά και το μέτρο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι προσωρινό. Δεδομένου ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου σε γιατρούς παραμένουν έκτακτες εδώ και πολλά χρόνια.

Εξάλλου εξ όσων γνωρίζομαι δεν υπάρχει ούτε καν εξαγγελία ή έστω κάποια πρόθεση για ουσιαστική στελέχωση, του Νοσοκομείου.

Η απογύμνωση των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων καθώς και των Κέντρων Υγείας εδώ και χρόνια για να κουκουλωθούν τα προβλήματα της βιτρίνας (νοσοκομεία). Που τα τελευταία 2 χρόνια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει και σίγουρα δεν έχει λύσει κανένα.

Όλες αυτές οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας αν και στην αφάνεια. Προσφέρουν από την ίδρυση του ΕΣΥ πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Ελληνική επαρχία και αυτό είναι γνωστό σε όσους αποφάσισαν να διαμείνουν εκεί.

Αυτό άλλωστε επισημαίνεται κατά καιρούς από τους αρμοδίους της Κυβέρνησης.

Αν παρ όλα αυτά εσείς θεωρείτε ότι δεν είναι σημαντικές αυτές οι υπηρεσίες. Ας πάρετε τη γενναία απόφαση, να το ανακοινώσετε σε όλους τους πολίτες και να κλείσουν ως περιττές.

 Όμως με το να τις απαξιώνετε σταθερά, και κυκλικά έτσι ώστε να αποσβένονται οι αντιδράσεις από την εν τη πράξει διάλυση των Νοσοκομείων, απλώς κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Και όποιο πρόβλημα κρύβεται με τον καιρό διογκώνεται.

Ως Φαρμακοποιοί του Νομού Ηλείας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με όλο αυτό τον κόσμο που η καθημερινότητά του μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όλο και πιο ανυπόφορη, όλο και πιο βασανιστική εξαιτίας αυτών των σπασμωδικών κεντρικών αποφάσεων.

Για το γραφειοκράτη που υπογράφει μια απόσπαση, είναι απλώς μια υπογραφή, που ενδέχεται να δώσει ένα μονόστηλο στον τοπικό τύπο, αλλά για τη γιαγιά και τον παππού στο χωριό που χάνουν τον γιατρό που θα τους εξετάσει και θα τους γράψει τα φάρμακα, είναι μια εξαιρετικά στρεσογόνα διαδικασία.

Και φυσικά αυτό είναι το λιγότερο γιατί κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή τους.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι έχετε  να προτείνετε σε αυτούς του συμπολίτες μας εσείς σαν Διοικητής της 6η ΥΠΕ.

Σας καλούμε λοιπόν να κάνετε το αυτονόητο και να  αναθεωρήσετε αυτή τη στάση σας που προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα χωρίς να λύνει κανένα .

Αντί λοιπόν να προσπαθείτε κάθε φορά να κλείνετε τις «τρύπες» του συστήματος με «έκτακτες αποσπάσεις»  καλό είναι να φροντίσετε για τη μόνιμη και ουσιαστική στελέχωση των νοσοκομείων.

Αφήστε τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας να δώσουν απερίσπαστες και με τις ελάχιστες δυνάμεις τους τη δική τους μάχη.

Αν μπορείτε βοηθείστε τους γιατί αν αυτή η μάχη χαθεί η ερημοποίηση της υπαίθρου είναι αναπόφευκτη.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Θεοδωρόπουλος Δημήτριος                Μυλωνόπουλος Παναγιώτης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ