Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτις καλένδες η αξιοκρατία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στις καλένδες η αξιοκρατία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών [ΑΔΑ: ΨΡ6Δ46ΜΤΛ6-4Ρ9 ] καταργείται η προκήρυξη  για την επιλογή των Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Γεγονός που αποδεικνύει, ότι η διατήρηση της ημετεροκρατίας  και ο εξοστρακισμός της αξιοκρατίας, αποτελεί κυρίαρχη πολιτική επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης.

Με την συγκεκριμένη απόφαση, το αιτιολογικό της οποίας αποτελεί μνημείο εμπαιγμού προς τους εργαζόμενους. Μπαίνει ταφόπλακα στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, όλων των βαθμίδων. Με τα κριτήρια που ορίζει ο υπαλληλικός κώδικας και η απαράδεκτη πρακτική του ορισμού με ανάθεση  των προϊσταμένων από τις περιφερειακές αρχές στο δόγμα «άριστος είναι ο αρεστός» θα συνεχίσει να τρέφει τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Ο Υπουργός, που έθαψε για είκοσι εννέα (29) ολόκληρους μήνες την προκήρυξη για την επιλογή των Γενικών Διευθυντών. Διατηρώντας σε καθεστώς πλήρης προστασίας το 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων. Το οποίο δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά, επικαλούμενος το όψιμο ενδιαφέρον του για όσους συνάδελφους έκαναν απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Προκειμένου, κατά αυτόν, να λειτουργούν εύρυθμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίζει την ακύρωση των διαφανών διαδικασιών (όσο αυτές θεωρούνται διαφανείς με την ύπαρξη της συνέντευξης) και την διατήρηση της αναξιοκρατίας σε όλο το μεγαλείο της.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο χωρίς μάλιστα να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ούτε τα προσχήματα. Από την μία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταργούν την προκήρυξη. Με ένα αστείο αιτιολογικό και από την άλλη στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου επιλέγονται Γενικοί Διευθυντές. Από αντίστοιχη προκήρυξη, που είχε δημοσιευθεί στις 18-1-2019 (δηλαδή λίγες μέρες αργότερα). Η αντίφαση αυτή γεννά ερωτηματικά για την θέση και την στάση της Περιφερειακής Αρχής της Π.Δ.Ε. Που ενδεχομένως διευκολύνεται από αυτή την απόφαση.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει την με αριθ. πρωτ. 37760/19-5-2021 απόφασή του. Να αναλάβει άμεσα όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την εφαρμογή των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας να πάρει ξεκάθαρη θέση. Για τα βήματα προς τα πίσω που συντελούνται. Στοχεύοντας στη διατήρηση ενός μη αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των προϊσταμένων στις υπηρεσίες της.

 Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση που θα στηρίζεται στις ίσες ευκαιρίες για όλους, στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ανδρέας ΑσημακόπουλοςΟ Γεν. Γραμματέας  Θεόδωρος Τσίπας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ