Συντονιστική συνάντηση Αργυρόπουλου – Αυγερινοπούλου με τον Υφυπ. Περιβάλλοντος, κ. Ταγαρά, και τον Γ.Γ. του ΥΠΕΝ, κ. Μπακογιάννη

Επί χάρτου τα πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα του Δ. Πύργου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής

Επί χάρτου τέθηκαν τα σοβαρά πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα του Δήμου Πύργου. Για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στη διευρυμένη συντονιστική συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας  Αυγερινοπούλου, και του Αντιδημάρχου Πύργου, κ. Γιάννη Αργυρόπουλου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στο «τραπέζι» η αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως, το ΣΧΟΑΠ και το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δ. Πύργου

Ιδιαιτέρως διεξοδική και παραγωγική ήταν η συζήτηση για την αναθεώρηση του Νοτίου Τμήματος Σχεδίου Πόλης του Πύργου. Την έγκριση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΑΠ) του Πύργου. Αλλά και το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δ. Πύργου που θα ρυθμίζει τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Οι οποίες ήταν εστιασμένου χαρακτήρα και δρουν ανασταλτικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτεύουσας. Η ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ και του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Για την ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτεύουσας του Νομού. Πρέπει να κάνουμε την πόλη του Πύργου την πόλη που ονειρευόμαστε και αγαπάμε – μια πόλη, σύγχρονη βιώσιμη και βιοκλιματική, εφάμιλλη με τις εξαιρετικές δυνατότητες της περιοχής. Η οποία να προσφέρει στους πολίτες υψηλή ποιότητα ζωής, όπως δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου.

Ο Υφυπουργός, βαθύς γνώστης του αντικειμένου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας που είχε επισκεφθεί το Νομό μας, προσέφεραν ουσιαστικές συμβουλές και κατευθύνσεις, ώστε να τακτοποιηθούν οριστικά και ορθά το σύνολο των ζητημάτων της πρωτεύουσας του Νομού και να τεθούν τα θεμέλια για την ουσιαστική ανάπτυξη. Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες από το 2008, τις οποίες ο Δήμος Πύργου έχει την πολιτική βούληση να διευθετήσει.

Επί χάρτου η χρηματοδότηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων του Νομού

Από την πλευρά της, η κα Βουλευτής, η οποία εργάζεται συστηματικά, όλο αυτό το διάστημα, προς επίλυση των πολεοδομικών και χωροταξικών ζητημάτων του Νομού και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για όλη την Ηλεία και ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόοδο των διαδικασιών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με έμφαση την περιοχή του Κάστρου που αντιμετωπίζει ιδιαίτερο ζήτημα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τίθενται σοβαροί αρχαιολογικοί περιορισμοί, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, του Δήμου Ήλιδος, του Δήμου Πηνειού και του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δήλωσαν ότι «μέλημα του Υπουργείου είναι να διευθετηθούν οι χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες και να προχωρήσουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια του συνόλου του Νομού που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους για χρηματοδότηση». Ο κ. Ταγαράς ανακοίνωσε δε ότι έως τέλος Ιουνίου θα έχουν βγει οι προσκλήσεις για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ