«Προσβάλλετε την Ηλεία και την Ολυμπιακή Γή!..»

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ : ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ…

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμου – Τουρισμού

Στην Υπ. Παιδείας Κεραμέως: «Εγώ θέλω να κοιτάζω τον Ηλείο πολίτη στα μάτια!…»

Περιμένω να μας πείτε τι θα προσθέσετε και όχι τι θα αφαιρέσετε από τον τόπο μου που έχει ανάγκη από παρεμβάσεις ανάπτυξης και προοπτικής και όχι από … ορθολογισμούς με καταργήσεις που μας απαξιώνουν και μας προσβάλλουν… Με αυτή την δήλωση  έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο.

Ο κ. Κοροβέσης που δεν θα παρευρεθεί επειδή θα πρέπει να βρίσκεται για επίσης σοβαρό θέμα του Νομού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Αθήνα. Χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» δηλώντας με αυτή την εξέλιξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων ντροπιασμένος και αηδιασμένος!…

Ειδικότερα τόνισε :

«Επειδή δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην τόσο σημαντική διαμαρτυρία που θα γίνει στο Πάρκο Ξυστρή λόγω σοβαρών υποχρεώσεών μου στην Αθήνα. Αισθάνθηκα την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους Ηλείους πολίτες για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών.

Όπως γνωρίζετε, στη ζωή μου ανεπάγγελτος δεν έχω υπάρξει. Όπως πολύ καλά επίσης γνωρίζετε, δεν έχω μάθει «να μασάω τα λόγια μου». Θέλω να κοιτάζω τον Ηλείο στα μάτια όταν βγαίνω στην αγορά του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Βάρδας. Γενικότερα στην τοπική κοινωνία και να είμαι πάντα με το χαμόγελο και με μια νότα αισιοδοξίας.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι από την περασμένη εβδομάδα που το Υπουργείο Παιδείας αφαίρεσε ουσιαστικά στα μηχανογραφικά από την Ηλεία τις Σχολές, ότι είμαι χαρούμενος. Θα περίμενα από την Υπουργό Παιδείας και από το πανεπιστήμιο της Πάτρας αντί να έρθουν να μας πουν τί θα αφαιρέσουν,… Τι θα διώξουν και τι θα πάρουν από την ΗλείA; Εφόσον όπως λένε όλα γίνονται με ένα προγραμματισμό – να μου πουν σαν Ηλείο πολίτη και αυτοδιοικητικό. Τί θα προσθέσουν και τι θα φέρουν στην Ηλεία στη γη της επαγγελίας, την Ολυμπιακή γη !

Και θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα στην κ. Κεραμέως: Γιατί δεν μας επιτρέπετε κα Υπουργέ να βγαίνουμε στην αγορά και την τοπική κοινωνία και να κοιτάμε τον Ηλείο πολίτη στα μάτια; Στοχεύσατε την Ηλεία, και υποβαθμίζετε την Ηλεία. Σας λέω λοιπόν χωρίς να έχω κρύψει ποτέ τις πολιτικές μου καταβολές. Χωρίς να έχω κρύψει από ποιο πολιτικό χώρο προέρχομαι, σήμερα αισθάνομαι ντροπιασμένος και αηδιασμένος…

Ξέρω ότι χρησιμοποιώ σκληρές φράσεις αλλά πάντοτε έχω πηγαίο αίσθημα. Θέλω πάντοτε να είμαι ειλικρινής και να λέω την αλήθεια. Λυπάμαι για αυτό που γίνεται στον τόπο. Κάνω έκκληση να μην μας πείτε «τι αφαιρείτε από την περιοχή…» Περιμένω από  την Ελληνική Κυβέρνηση  να μας πει «τι θα προσθέσει στην περιοχή…». Σε μια περιοχή που έχει ανάγκες που έχει υποβαθμιστεί, που ήταν για πολλά χρόνια τελευταία σε ανάπτυξη. Περιμένω λοιπόν εγώ όπως και όλος ο Ηλειακός λαός να κάνετε κάτι για τούτο τον τόπο.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Ηλείους πολίτες που με ακούν  και νομίζω ότι με αυτά που είπα αισθάνομαι και πιστεύω ότι αφουγκράζομαι αυτή την στιγμή το αίσθημα της ίδιας της κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ