Θερμό καλωσόρισμα στους συντελεστές της ταινίας “TotheNorth”

Γυρίζεται στο Κατάκολο

Π. Αντωνακόπουλος “Η τέχνη είναι ο πιο αυθόρμητος τρόπος να αναδείξεις τις ομορφιές του τόπου σου”

Θερμό καλωσόρισμα επιφύλαξε ο δήμαρχος Πύργου στους συντελεστές της ταινίας “TotheNorth”. Η οποία γυρίζεται αυτές τις μέρες στο Κατάκολο. Ηθοποιοί, μέλη της ελληνικής και Ρουμάνικης παραγωγής καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για την ταινία αλλά και να εκφράσουν τις πολύ θετικές εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει τόσο απο την φιλοξενία όσο και τις ομορφιές τους τόπου μας.

Με πανοραμική θέα όλο το Κατάκολο, ο δήμαρχος Πύργου σε μια λιτή εκδήλωση καλωσορίσματος ευχαρίστησε τους συντελεστές της ταινίας για την επιλογή της περιοχής. Καθώς το Κατάκολο είναι το μόνο μέρος που θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στη χώρα μας.  “Ο κινηματογράφος και γενικά η τέχνη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδεικνύεις με τον πιο έξυπνο αποτελεσματικό και αυθόρμητο τρόπο τις ομορφιές μιας περιοχής. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές που επέλεξαν το Κατάκολο για τα γυρίσματα της ταινίας. Να πούμε ότι η επιλογή τους είναι πολύ σωστή γιατί έχουν προηγηθεί και άλλες παραγωγές ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε  την περιοχή μας, να την δουν όσοι ασχολούνται με την τέχνη.  Εκτιμώ πως, όταν άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη ασχολούνται με τον τόπο σου. Αυτό σημαίνει ότι ο τόπος σου έχει ποικίλα θετικά στοιχεία” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ρουμάνος σκηνοθέτης της ταινίας MihaiMinkan, όπως και ο Ρουμάνος παραγωγός RaduStancu. Ο έλληνας παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος, οι ηθοποιοί της ταινίας Soliman Cruz, Niko Becker και Bart Guingona καθώς και μέλη της παραγωγής. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα καθώς και τοπικά εδέσματα. Συνοδευόμενα από Ηλειακά κρασιά και φρούτα της περιοχής. Όλα αυτά σε έναν μπουφέ με έντονο τοπικό χαρακτήρα, όπου την επιλογή των εδεσμάτων φρόντισε η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Πραγματοποιούνται στο φορτηγό πλοίο Άγιος Γεώργιος στο λιμένα του Κατακόλου. Η ταινία “TotheNorth” είναι συμπαραγωγή πέντε ευρωπαϊκών χωρών, Ρουμανίας, Γαλλίας,  Βουλγαρίας,  Ελλάδας και  Τσεχίας. Την ελληνική παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρία  StudioBauhaus με τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

Στο Κατάκολο το κρεσέντο της ταινίας

Με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή και την φιλοξενία που έχει δεχτεί μίλησε ο σκηνοθέτης της ταινίας Μιχάι Μίνκαν. Κι αποκάλυψε ότι η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. “Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα του 1996 . Αναφέρεται σε κατοίκους χωρών της Βαλκανικής. Που προσπάθησαν παράνομα να ταξιδέψουν προς την Αμερική για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Αλλά και πώς “στράβωσαν” τα πράγματα όταν ανακαλύφθηκαν στο πλοίο από το πλήρωμα” δήλωσε. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρώτες του εντυπώσεις όταν έφτασε στο Κατάκολο. “Όταν έφτασα στο Κατάκολο δυστυχώς ήταν νύχτα και δεν είδα σχεδόν  τίποτα. Την επόμενη ημέρα που ξύπνησα είδα πόσο όμορφο μέρος είναι”.

Ο έλληνας παραγωγός της ταινίας Κωνσταντίνος Βασίλαρος, αφού ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον δήμαρχο Πύργου για την υποδοχή που επιφύλαξε στον ίδιο και όλους τους συντελεστές. Αποκάλυψε ότι στο Κατάκολο θα γυριστεί και η πιο σημαντική σκηνή της ταινίας. “Εδώ θα κινηματογραφηθεί και η τελική σκηνή της ταινίας όπου γίνεται και το κρεσέντο όλου αυτού του θρίλερ. Επίσης θα πλεύσουμε και στα ανοιχτά της θάλασσας. Κάτι που βολεύει πολύ καθώς σε άμεσο χρόνο μπορούμε να βρεθούμε από το λιμάνι σε ανοιχτή θάλλασα, όπως απαιτεί η ταινία. Μαζί μας έχουμε συντελεστές και των πέντε συμπαραγωγών χωρών. Είμαστε συνολικά 55 άτομα και χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ. Είναι μια ζεστή περιοχή, μικρή και ανθρώπινη. Να φανταστείτε περπατάμε απο το ξενοδοχείο μέχρι τό γύρισμα, κάτι που δεν συμβαίνει αλλού και αρέσει σε όλους τους συντελεστές. Ελπίζουμε και σε μελλοντικές ταινίες στην περιοχή σας”.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ