Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Ο άνθρωπος γερνάει από τη στιγμή που χάνει την μάνα του»

«Ο άνθρωπος γερνάει από τη στιγμή που χάνει την μάνα του»

Τιμητική γιορτή διοργάνωσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας

 Μικρή γιορτή στο χωριό  με σεβασμό και αγάπη για τη Μάνα, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας.

«Την ημέρα αυτή την αφιερώσαμε με ευλάβεια στην αγρότισσα ΜΑΝΑ! Στην ηρωίδα αυτή ΜΑΝΑ που με ξεθωριασμένο φόρεμα από τις καιρικές συνθήκες έκανε όχι τις δουλειές του σπιτιού αλλά και τις αγροτικές.

Με λίγα λόγια η ηρωίδα αυτή ΜΑΝΑ με ξεθωριασμένο φόρεμα από τις καιρικές συνθήκες έκανε όχι μόνο τις δουλειές του σπιτιού αλλά και τις αγροτικές. Μέσα στη βροχή , το χιόνι, το κρύο, και το λιοπύρι φορτώνονταν το βαρέλι πήγαινε στη βρύση για νερό, ακόμα και τα μεσάνυχτα. Κουβαλούσε ζαλιές τα ξύλα να ανάψει το φούρνο να ψήσει το ψωμί αλλά και να ζεσταθεί η οικογένειά της.. Στο χωράφι κρεμούσε το μωρό με τη νάκα στο πιο κοντινό δένδρο και άρχιζε να θερίζει κάτω από τον ήλιο. Το βράδυ να γυρίσει στο σπίτι να περιποιηθεί τα ζωντανά της, να ζυμώσει, να ψήσει το ψωμί και να ετοιμάσει και φαγητό για την άλλη μέρα. Μα πάνω από όλα ήταν ΜΑΝΑ έπρεπε όσο ταλαιπωρημένη και αν ήταν να βυζάξει και το παιδί της . Η γυναίκα των παλιών εποχών ήταν ο μεγάλος αφανής ήρωας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο…

Η γιορτή της Μητέρας, είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε στη γυναίκα, που μας έδωσε τη ζωή και μας φρόντισε, την αγάπη και το σεβασμό μας. Λίγα λουλούδια, ένα χαμόγελο, ένα φιλί και ένα απλό «ευχαριστώ», μπορεί να είναι λίγα για να χωρέσουν την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα μας προσφέρει. Είναι όμως αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη. Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία να γιορτάσουμε την όμορφη και εξαιρετική αυτή ημέρα για τη ΜΑΝΑ μας είτε υπάρχει στη ζωή είτε μας βλέπει από ψηλά και ικανοποιείται ότι οι καρποί που έσπειρε έχουν πιάσει τόπο!» αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ