Επιστολή ΕΒΕ Ηλείας προς τον Πρωθυπουργό

«Το Επιμελητήριο Ηλείας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του για την Κυβερνητική απόφαση κατάργησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε για το θέμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Επιμελητήριο Ηλείας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του για την Κυβερνητική απόφαση κατάργησης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία.

Η πολυετής προσπάθεια για ακαδημαϊκό περιβάλλον στον τόπο, διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες, μαζί με τις ελπίδες του Ηλειακού λαού για πρόοδο και ευημερία.

Οι ενέργειες του ακαδημαϊκού και πολιτικού συστήματος των Πατρών δυναμιτίζουν κάθε πολιτική για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων με την εμμονή τους για συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων στο μητροπολιτικό κέντρο.

Οι εξαγγελίες για καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι άνευ αντικειμένου όταν όλοι γνωρίζουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη δομών με υψηλό γνωστικό επίπεδο, προϋπόθεση που συμβαδίζει απόλυτα με την ύπαρξη σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ελπίδες μας για αξιοποίηση των ισχυρών παραγωγικών δυνατοτήτων της Ηλείας, επ’ ωφέλεια του συνόλου της Εθνικής οικονομίας, διαψεύστηκαν.

Φαίνεται ότι η Ηλεία είναι έξω από τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για μια σύγχρονη οικονομία και καλούμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανατρέψει την παραπάνω συνθήκη.

Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ