Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο μέλλον αρχίζει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ…

Το μέλλον αρχίζει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ…

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!!!

      Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου χαιρετίζει την απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας καΖέτα Μακρή. Με την οποία το 3ο Νηπιαγωγείου Πύργου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, αντίστοιχα, χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά.

      Έτσι, δίνεται πλέον η δυνατότητα στον Πύργο και την Ηλεία να διαθέτει σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού που θα εισάγεται σε αυτά με κλήρωση.

      Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι εκείνο που αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη  επιστημονική παραδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι, δηλαδή, τα πειραματικά σχολεία, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να εφαρμόζουν τα προτεινόμενα από αυτά προγράμματα με βάση την παιδαγωγική έρευνα σε προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο, σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών. Για το λόγο αυτό, ο  Δήμος Πύργου οφείλει να θέσει άμεσα το θέμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να απαιτήσει την παραμονή του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο, εμπλουτίζοντας έτσι τη φαρέτρα των επιχειρημάτων του υπέρ της παραμονής του.

  Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι, τα Πειραματικά Σχολεία στον Πύργο και την Ηλεία, θα συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και μαθήτρια.

      Δικαιωμένοι για μια φορά ακόμα, σταθεροί στις ιδέες και τις απόψεις μας και απέχοντας από συνδικαλιστικές ακροβασίες, συνεχίζουμε αταλάντευτα και με συνέπεια τον αγώνα μας για μια σύγχρονη και ισχυρή Παιδεία, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και στα όνειρα της μαθητιώσας νεολαίας.

                                                                                                  Πύργος, 11  Μαΐου 2021

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Κατσίμπελης   Αθανάσιος (δάσκαλος)

Τζαμαλής  Αναστάσιος – Διονύσιος   (δάσκαλος)

Γκαραγκούνη Ελένη (δασκάλα)

Δημητρόπουλος  Χρυσοβαλάντης (δάσκαλος)    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ