Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπάντηση Προέδρου Παλαιοχωρίου κ. Τσατσού

Απάντηση Προέδρου Παλαιοχωρίου κ. Τσατσού

Προς τον Δήμαρχο Πηνειού

Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Πηνειού κ.Μαρίνος και το καταχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου χωρίςκανένα στοιχείο που να στοιχειοθετεί τη δημιουργία δημόσιου δελτίου.Αντίθετα είναι γεμάτο από προσβλητικά-υποτιμητικά σχόλια προς τοπρόσωπο του εκλεγμένου προέδρου της κοινότητας Παλαιοχωρίου.

Προσπάθησα να κατανοήσω τους στόχους του κυρίου Δημάρχου διερωτώμενος ποιοι είναι ακριβώς.

1. Αν στόχος του είναι να λύσει το όποιο πρόβλημα ή στόχος του είναι ηπάγια τοποθέτηση και προτίμησή μου στο πρόσωπο του Δημάρχου τωνέργων Αλέξη Καστρινού που συντέλεσε τα μέγιστα στην ανάδειξη τουχωριού μου.

2. Αν στόχος του είναι η εύρυθμη λειτουργία του χωριού μας ή ναχτυπηθεί ο Θανάσης Τσατσός ο οποίος τιμάται αδιαλείπτως εδώ καιείκοσι τρία (23) χρόνια από την συντριπτική πλειοψηφία τωνσυντοπιτών του γιατί λέει φωναχτά τη γνώμη του και έχει τη δύναμη καιτην ψυχή να την υποστηρίζει με το όποιο κόστος.

3. Αν στόχος του είναι η επιβολή της παρουσίας του (λάτρης τουφαίνεσθαι άλλωστε) ή η προσβολή στις θεσμικές διαδικασίες όπως π.χ.το μη κάλεσμα τόσο του προέδρου του τοπικού συμβουλίου αλλά καιγενικότερα των μελών του τοπικού συμβουλίου.

Διερωτήθηκα μήπως θέλει κάτι σημαντικό να πει για το χωριό μας αλλάγρήγορα κατάλαβα ότι μη έχοντας την παραμικρή αντίληψη και πρόθεση γιατον τόπο μας προσπαθεί να δημιουργήσει θεματάκια μήπως και καταφέρει ναξεπεράσει την πολιτική ανυπαρξία του. Με προβλημάτισε βέβαια και ο ρόλοςτης παρουσίας τριών (3) από τους έξι (6) συνεργατών του (δε νομίζω να έχουνέρθει ποτέ στο χωριό μας), πρώην συναδέλφων μου και αναλογίστηκα πόση πραγματικά πολιτική υποκρισία μπορεί να συνοδεύει θέσεις και στάσεις πουαλλάζουν με τεράστια ευκολία χθες – σήμερα – αύριο.

Αναρωτήθηκα μήπως η γνώμη του τοπικού συμβουλίου είναι μόνο πλέονγνωμοδοτική και όχι κυρίαρχη και άμεσα εκτελεστή γιατί με την υπ. αριθμ.2/20-01-2020 απόφαση – πρόταση του τοπικού Συμβουλίου, ζητούσαμε τηντοποθέτηση πινακίδας που να απαγορεύει τη διέλευση σε βαρέως τύπουοχήματα (τρακτέρ- φορτηγά-λεωφορεία ) στο πλακόστρωτο τμήμα μπροστάαπό τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων τωνοχημάτων για την ασφάλεια των πιστών. Προφανώς δηλαδή την ώραλειτουργίας του Ι.Ν. σε διάφορες τελετές(γάμοι – βαπτίσεις -κηδείες) και τις Κυριακές την ώρα της λειτουργίας. Πουθενά δεν ζητήσαμε το κλείσιμο τουπλακόστρωτου τμήματος με την τοποθέτηση κολωνακίων που ζητήσατε με τηνπρότασή σας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού με την υπ.αριθμ. 61/29-04-2020 απόφασή του. Απορία μου προξένησε η χωρίς κανέναθεσμικά υπόβαθρο συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για εξεύρεση λύσηςτου προβλήματος που εσείς δημιουργήσατε. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι με τουπ. αριθμ. 9 πρακτικό στις 06-05-2021 απόφαση τοπικού Συμβουλίου τοοποίο νόμιμα παρεδόθη στην διευθύντρια οικονομικών του Δήμου Πηνειούσας κοινοποιήθηκε η διευκρινιστική απόφαση που δίνει λύση στο πρόβλημαπου εσείς δημιουργήσατε. Αλλά τα προσπέρασα γρήγορα γιατί έχουναντιληφθεί πλέον οι πάντες την πολιτική αμετροέπεια και αλαζονεία σας.

Και τέλος η αναφορά σας ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες πιστεύωότι για να γράψεις ιστορία σε έναν τόπο πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις , νατον αγαπήσεις και να δουλέψεις γι’ αυτόν. Κάτι που δεν συμβαίνει με εσάς .Κλείνοντας, σας υπενθυμίζω κύριε Μαρίνο ότι μόνο προερχόμαστε απόάλλους χώρους (αυτοδιοικητικούς) αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν καικοινοί τόποι για να συναντηθούμε προσωπικά . Είμαστε όμως υποχρεωμένοιαπό τους θεσμικούς μας ρόλους όχι μόνο να συνυπάρξουμε αλλά νασυνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας.

Τσατσός Κ. Αθανάσιος

Πρόεδρος Κοινότητας Παλαιοχωρίου

Δήμου Πηνειού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ