Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΞεκίνησαν το ταξίδι για την Ελλάδα τα ελικόπτερα Erickson

Ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ελλάδα τα ελικόπτερα Erickson

Αφορά την κατανομή των εναέριων μέσων

Συμπληρώνονται φέτος 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας των πυροσβεστικών ελικοπτέρων της Erickson στη χώρα μας. Τα γνωστά σε όλους «πορτοκαλί» ελικόπτερα, με την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, θα έχουν και φέτος παρουσία στους ουρανούς της χώρας μας, πετώντας δίπλα στους ηρωϊκούς πιλότους των ελληνικών CL-215/CL-415.

Η παρουσία των ελικοπτέρων της Erickson έχει συνδεθεί με όλες τις μεγάλες φωτιές στην Ελλάδα. Είναι όμως χιλιάδες οι φορές, που η παρουσία τους απέτρεψε μεγαλύτερες καταστροφές. Το πρωί της Κυριακής 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία πτήση των S-64 για Geelong. Ένα ορόσημο για μερικά από τα πληρώματα που έλειψαν από τις οικογένειες, τους φίλους και τα σπίτια τους εδώ και καιρό. Έτσι, μετά την απαιτούμενη αποσυναρμολόγηση για τη μεταφορά τους, ξεκίνησε το ταξίδι για τη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» ο σχεδιασμός από πλευράς του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένει ο ίδιος, τουλάχιστον όσο αφορά την Ηλεία. Στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για μία ακόμα χρονιά θα βρεθούν ένα ελικόπτερο Erickson, δύο Canadair και δύο PZL τα οποία αναμένεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμα μετά τα μέσα Μάη, ενώ θα συνδράμουν τόσο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Ηλεία όσο και σε όμορες περιοχές, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ