Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Πακέτο» για έργα στον Δήμο Ήλιδας

«Πακέτο» για έργα στον Δήμο Ήλιδας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σημαντικά ενισχυμένος, σε ότι αφορά κονδύλια για την υλοποίηση έργων, βγαίνει ο δήμος Ήλιδας μετά την συνάντηση που είχαν προ μηνός με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα και προτάσεις στον Αναπληρωτή Υπουργό και άσκηση συνεχών πιέσεων όλο αυτό το διάστημα έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Ήδη εξασφαλίστηκε και θα διατεθεί κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ στον δήμο Ήλιδας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να θωρακιστεί η περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου του 2020 και πιο συγκεκριμένα το τμήμα που επλήγη μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων του Αγίου Ηλία, της Δάφνης, της Κεραμιδιάς και της Δαφνιώτισσας.

Επιπλέον, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, όπως είχε υποβληθεί η σχετική πρόταση στην πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος για ‘Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων’.

Το ραντεβού του Αναπληρωτή Υπουργού με τον Ηλείο Κοινοβουλευτικό και τον Δήμαρχο Ήλιδας έχει ανανεωθεί αμέσως μετά το Πάσχα, όπου σε νέα συνάντηση των τριών θα συζητηθούν και άλλες προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν για χρηματοδότηση σε αντίστοιχα προγράμματα και άλλα μεγάλα έργα του δήμου Ήλιδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ