Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚυριάρχησαν ζωτικής σημασίας ζητήματα για τους αγρότες

Κυριάρχησαν ζωτικής σημασίας ζητήματα για τους αγρότες

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ο.Π. Αμαλιάδας

Τα ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο του αγρότες της Ηλείας, τα οποία έχουν να κάνουν με τους ΤΟΕΒ, τις κορωνοενισχύσεις καθώς και τις αποζημιώσεις από τον παγετό, κυριάρχησαν στη χθεσινή ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ο.Π. Αμαλιάδας.

Για τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα αρχικά υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος, ο οποίος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την επίλυσή τους.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να μην χάσουν την ευκαιρία με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το τέλος της πανδημίας και της  οικονομικής κρίσης, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτή η αρρυθμία που υπάρχει μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω μηχανοργάνωσης και των γεωργικών ασφαλίσεων που  μονίμως θα είναι πηγή προβλημάτων για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες. Έχω δεχτεί τηλέφωνα για τις ζημιές από το παγετό και πιστεύω ότι και σε αυτό το θέμα θα υπάρξει εξέλιξη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας.

Παρεμβάσεις

Από την πλευρά του εξάλλου ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρ.Νικολακόπουλος, επεσήμανε τα εξής:

«Έχω ανακοινώσει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχω κάνει το προηγούμενο διάστημα για όλα αυτά ζητήματα που αναφέρθηκες πρόεδρε.  Μέσα στην εβδομάδα κατέθεσα και δύο κοινοβουλευτικές αναφορές με βάση δύο από τα θέματα τα οποία  είχα θέσει και για το πρόβλημα με την τιμή της κορινθιακής σταφίδας και για το πλαφόν των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.  Στο θέμα του ΤΟΕΒ θα συμφωνήσω ότι θα βρεθεί μία λύση, έχω μιλήσει ήδη με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και τους υφυπουργούς Σκρέκα και Οικονόμου».

Ακόμα ο βουλευτής Ηλείας κ. Διον. Καλαματιανός υπογράμμισε:

«Διορθώνουμε την παθογένεια δεκαετιών. Θέλει ένα κάλυμμα προστασίας  ο αγρότης. Ο σημαντικότερος παράγοντας μια καλλιέργειας  είναι η άρδευση, που είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία. Ιδίως ενόψει του καλοκαιριού που οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς.  Τα χρέη των ΟΕΒ  προς τη ΔΕΗ είναι γνωστά και  διογκώθηκαν δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά το 2019.  Ακόμα μέσα στον κορωνοϊό η ΔΕΗ κράτησε ψηλά τα τιμολόγια. Η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για  να διασφαλιστεί η λειτουργία των ΟΕΒ, ενόψει και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Δυτικής Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ