Μια μεγάλη μέρα για τον Σύνδεσμο «Ηρακλής»

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου των δικτύων αποχέτευσης  προϋπολογισμού  6,2 εκατ. ευρώ

Γιάννης Λέντζας: «Και η προηγούμενη διοίκηση έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, σε όλο το Δ.Σ. και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας»

Υπογράφηκε χθες το πρωί στα γραφεία του Συνδέσμου «Ηρακλής» στην Ανδραβίδα, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Χατζη Κ. και τον Ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για το έργο με τίτλο: «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Οικισμών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού, και Σύνδεση τους με την υφιστάμενη  Ε.Ε.Λ. Λεχαινών», προϋπολογισμού 6.348.000,00 ευρώ.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου, παρέστησαν ο Δημαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λεντζας Γιάννης, ο Γενικος Γραμματεας του Δήμου κ. Βαρβαρεσος Κ., η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον  Διευθυντή της κ. Τσουραπα Γ. και τον Προϊστάμενο Περιβάλλοντος κ. Κορδονουρη Γ., καθώς και ο Γενικος Γραμματεας του Συνδέσμου κ. Μπακογιαννης Γ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής» χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα της υπογραφής της Σύμβασης ως «μια μέρα νίκης μια μεγάλη μέρα, για τον Σύνδεσμο, και για τον Δήμο».

Ο Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γιάννης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Σύνδεσμο «Ηρακλής». Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας  οπως η Κοινότητα Σταφιδοκάμπου, η Κοινότητα Στρουσίου, η Κοινότητα Νεοχωρίου, και η Ανδραβίδα. Ανοίγουν την πόρτα στον εκσυγχρονισμό και αγκαλιάζουν το περιβάλλον.  Εκτός από τον Δήμο μας, το έργο αυτό εξυπηρετεί και τον όμορο Δήμο με έργα στις Τοπικές Κοινότητες, και οικισμούς. Όπως το Μαρκόπουλο, την Ολγα και την Αγ. Μαύρα.

Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ. Για το οποίο και η προηγούμενη διοίκηση του  Ηρακλή έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και σε ολο το Δ.Σ. του Ηρακλή. Καθώς και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας η οποία προΐσταται του Συνδέσμου «Ηρακλής» στα τεχνικά κομμάτια.

Όλοι αυτοί κατάφεραν να υπερπηδησουν τα εμπόδια τα οποία βρέθηκαν στη πορεία έως ότου υπογράφει η σύμβαση.  Πιστεύουμε πως σε δυο μήνες από σήμερα θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, για τη κατασκευή του.

 Ο Ηρακλής είναι έτοιμος μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα να καταθέσει στο Πρόγραμμα Τρίτση την μελέτη για την κατασκευή του βιολογικού της Κυλλήνης και της Κάτω Παναγιάς.

Η μελέτη για την κατασκευή αυτού του έργου σε συνδυασμό με τον Βιολογικό της Βάρδας που έχει εγκριθεί, μας οδηγεί σε μια σύγχρονη εποχή, ώστε κανένα σημείο του Δήμου μας να μην έχει σύνδεση με βιολογικό καθαρισμό.

Αξίζουν πολλά μπράβο και είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες τόσο του Συνδέσμου Ηρακλή όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας που με ελάχιστο προσωπικό, μπορεί και ανταπεξέρχεται σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, με συλλογικότητα, μεθοδικότητα, εν μέσω δύσκολων συνθηκών, της πανδημίας, παλεύουμε, προσπαθούμε, και ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια τα οποία προβάλλονται». 

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Διευθυντης της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου κ. Τσουραπάς Γ. ο οποίος με αφορμή ερώτημα δημοσιογράφου αν έχει υποβληθεί ένσταση από όμορο Δήμο ανέφερε ότι «σύμφωνα με τον νόμο 4412 οι ενστάσεις υποβάλλονται από αυτούς που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, δεν έχει καμία σχέση, και δεν μπορεί να υποβάλλει ένσταση κανένας Δήμος, παρά μόνο διαγωνιζόμενος. Πράγματι κατά το στάδιο της διαδικασίας είχε υποβληθει ένσταση από έναν συμμετέχοντα, που όμως δικαίωσε τον Σύνδεσμο η Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών.  Ο Σύνδεσμος εχει ακολουθήσει όλη τη νόμιμη διαδικασία, που προβλέπεται από τον νόμο, με πιο βασικό την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου που ουσιαστικά έδωσε το τελικό ΟΚ στον Πρόεδρο του Συνδέσμου να στείλει πρόσκληση στον Ανάδοχο για την υπογραφή της Σύμβασης πριν 20 μέρες και την προσκόμιση της εγγυητικής».

«Δεν πρόκειται να δώσουμε τον «Ηρακλή» σε κάποιους που δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου τα τελευταία δύο χρόνια»

Για τα «εμπόδια» που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στην λειτουργία του ο «Ηρακλής» ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μεγάλου έργου των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

Ο κ. Λέντζας απάντησε: «Υπάρχουν αυτά τα δικαστικά τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει τον «Ηρακλή». Έχω ξαναπεί ότι η Δημοτική Αρχή με εμένα Δήμαρχο, με πρόεδρο του «Ηρακλή» τον κ. Χατζή, αλλά και όλη η Δημοτική Αρχή προασπίζουμε τα συμφέροντα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Δεν πρόκειται μέχρι την τελευταία στιγμή να δώσουμε τον Σύνδεσμο «Ηρακλή» σε κάποιους οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου τα τελευταία δύο χρόνια.

Ξαναλέω και πάλι για να το ξεκαθαρίζω, εμείς τα δύο μέλη που έπρεπε, τα έχουμε τοποθετήσει. Τα υπόλοιπα θέματα αφορούν την αντιπολίτευση και τον όμορο δήμο. Αν θελήσουν να παραβρεθούν στα συμβούλια με μεγάλη χαρά τους περιμένουμε».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ