Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔώρισαν πασχαλινές λαμπάδες σε όλα τα παιδιά των Ειδικών σχολείων

Δώρισαν πασχαλινές λαμπάδες σε όλα τα παιδιά των Ειδικών σχολείων

Ο Δήμος Πύργου και το ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος»

Π. Αντωνακόπουλος «Η αξία του χριστιανισμού είναι ο άνθρωπος»

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους μαθητές όλων των Ειδικών σχολικών μονάδων. Ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος», πρόσφερε ένα μοναδικό πασχαλινό δώρο. Μια χειροποίητη και πολύ καλαίσθητη λαμπάδα που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό του «Ηλίανθος» με τη συμβολή όλων των παιδιών που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ. Ένα δώρο αγάπης που φανερώνει έμπρακτα το μεγαλείο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Πρώτος «σταθμός» ήταν το ΕΕΕΕΚ Πύργου όπου η διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη υποδέχτηκε τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και την διευθύντρια του «Ηλίανθος» Ερμίνα Ζανταρίδου. Ο κ. Αντωνακόπουλος μοίρασε τις λαμπάδες στα παιδιά που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν τα δώρα τους και τους μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται σε όλες τις Ειδικές σχολικές μονάδες. 

«Όλες οι μονάδες προσφέρουν καθοριστικές υπηρεσίες για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μεΑ. Σήμερα, τα παιδιά από μια άλλη δομή του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην οποία πρωταγωνιστούν νέοι επιστήμονες υπό την καθοδήγηση της κ. Ζανταρίδου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους κατασκεύασαν αυτές τις όμορφες λαμπάδες» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα γι’ αυτή τη δράση.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη ευχαρίστησε το δήμαρχο Πύργου και συνεχάρη την κ. Ζανταρίδου για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στο ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας

Για την αξία της αλληλεγγύης μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Ως δημοτική αρχή πρώτος στόχος μας είναι ο άνθρωπος και ειδικά οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης και βοήθειας, τόσο σε πνευματικό επίπεδο όσο και υλικό και ψυχολογικό».

Για τη δράση του ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος μίλησε και υπεύθυνη του Κέντρου Ερμίνα Ζανταρίδου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τον καθημερινό αγώνα που δίνουν όλοι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

«Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο Πύργου συνεχίζει τις κοινές δράσεις με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Έτσι λοιπόν ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμο Πύργου, αποφασίσαμε  να κατασκευάσουμε με τα παιδιά μας φέτος λαμπάδες τις οποίες προσφέραμε στα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά σχολεία του δήμου μας» ανέφερε μεταξύ άλλων

Επόμενος σταθμός ήταν το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου όπου η διευθύντρια Μαρία Δρακοπούλου παρέλαβε τις λαμπάδες των παιδιών, ευχαριστώντας τον Δήμο Πύργου και τους ανθρώπους του «Ηλίανθος» τονίζοντας ότι: «Στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν περισσεύει κανείς, γινόμαστε όλοι κρίκοι μιας αδιάσπαστης αλυσίδας και μόνο έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα».

Τέλος, τις πασχαλινές λαμπάδες των παιδιών παρέλαβαν και οι διευθύντριες του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου κ.κ. Βασιλική Καλαντζή και Πολυξένη Σαπουνά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ