Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ελληνικό λαό»

«Αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ελληνικό λαό»

Η Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Τι ανέφεραν χθες οι εκπρόσωποί της στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Για «νέα ιμπεριαλιστική πρόβα πολέμου» έκαναν λόγο χθες οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, με αφορμή την άσκηση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», που διεξάγεται από τις 12 έως τις 22 Απριλίου, με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Μιλώντας χθες για την άσκηση, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου,  ο εκπρόσωπος  της Επιτροπής Ειρήνης κ. Γιώργος Καραπάνος τόνισε ότι «η άσκηση σηματοδοτεί την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, το ξαναμοίρασμα των αγορών και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς».

Ακόμα ο κ. Καραπάνος υπογράμμισε ότι «η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όπου εντάσσεται και η  άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», όχι μόνο δεν υπηρετεί την προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα τα μετατρέπει σε αντικείμενο των ιμπεριαλιστικών παζαριών, αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση αλλά και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πατριωτικά αισθήματα και τις κοινωνικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

Συγκέντρωση στην πλατεία

Εξάλλου η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας ζητάει από  τους μαζικούς φορείς του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην καταδίκη αυτής της πολιτικής και  καλεί το λαό της περιοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα  Τρίτη 20 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Πύργου, διεκδικώντας:

-Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανο-Νατοϊκές βάσεις Να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις βάσεις.

-Όχι  εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

-Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ