Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠαραμένει σε «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ήλιδας

Παραμένει σε «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ήλιδας

Ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών με τη χρήση self test

Σε «βαθύ κόκκινο» παραμένει ο Δήμος Ήλιδας όπως ανακοίνωσε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη από τη Δευτέρα με click away. Επίσης επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών με τη χρήση self test. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Κάθε μέτρο και απόφαση έχει στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα. Η κατάσταση μας επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη».

Για τις σχολές οδηγών και το αίτημα του υπουργείου, αποφασίστηκαν τα εξής: Από Δευτέρα επαναλειτουργούν με υποχρεωτικό διπλό self test για τους εργαζόμενους και τους εξεταζόμενους με τεστ ένα 24ωρο πριν.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3. Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 26.000 και ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων έχει πέσει στα 2.800 παρά την αύξηση του αριθμού των τεστ. Ο μέσος όρος των τεστ διαμορφώνεται πλέον στα 54.000. Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η εικόνα αυτή σταθεροποίησης δεν μπορεί να μας κάνει να λάβουμε «το λάθος μήνυμα ότι τελειώνουμε». Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και πρέπει να έχουμε υπόψη κυρίως την μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα, όπως υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ