Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜετά το Πάσχα θα δουν το… χρώμα του χρήματος!

Μετά το Πάσχα θα δουν το… χρώμα του χρήματος!

Οι παραγωγοί της Ηλείας από τις κορωνοενισχύσεις

Μετά το Πάσχα  οι αγρότες και στην Ηλεία πρόκειται να δουν το …χρώμα του χρήματος, όσον αφορά  τις ενισχύσεις για  τις επιπτώσεις από τον covid-19, που ανακοινώθηκαν  στις αρχές του Απριλίου.

Μέχρι στιγμής  δεν έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια η απόφαση που θα κατοχυρώνει  και τις επίσπορες καλλιέργειες που αφορούν φθινοπωρινά προϊόντα (πατάτες, κηπευτικά), οι οποίες δεν είχαν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ αλλά οι εισφορές έχουν πληρωθεί στον  ΕΛΓΑ, ο οποίος τις  καλύπτει ασφαλιστικά.

Το γεγονός αυτό  σε συνδυασμό  με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή των αιτήσεων, καθιστά σχεδόν αδύνατο να γίνει  η πληρωμή σε σύντομο χρονικό διάστημα…

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση κρατικών κορωνοενισχύσεων  ύψους 24,2 εκατ. ευρώ, αφοράει το υπαίθριο καρπούζι, τις φθινοπωρινές πατάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα, για τα οποία τελικά υπήρξαν μειώσεις στα ποσά που θα χορηγηθούν.

Ειδικότερα για  το υπαίθριο καρπούζι το αρχικό ποσό ήταν 150 ευρώ ανά στρέμμα και η ενίσχυση ανέρχεται σε 140 ευρώ, ενώ για  την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα οι παραγωγοί θα λάβουν 205 € ανά στρέμμα, αντί 215 που είχε αναφερθεί αρχικά.

Αξίζει να τονιστεί ότι για το καρπούζι θερμοκηπίου οι παραγωγοί είχαν λάβει κορωνοενίσχυση 300 ευρώ/στρ, καταβάλλοντας ωστόσο μεγαλύτερα ποσά στον ΕΛΓΑ, σε σχέση  με το υπαίθριο καρπούζι.

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος, οι ενισχύσεις θα μπορούσαν να δοθούν μέσα σε λίγες ημέρες σε όσους έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)…

Από την πλευρά του εξάλλου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθ. Αντωνάτος, υπογράμμισε πως θα έπρεπε  να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες, οι οποίοι εξαιτίας και το κορωνοϊού έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ